Goodwood Festival of Speed 2023, een uniek evenement in de wereld

Wees er als eerste bij om exclusieve auto’s, debuten en onthullingen te zien. Donderdag wordt de meest memorabele openingsdag van het evenement tot nu toe.

Bezoekers van de Supercar en First Glance Paddocks kunnen van dichtbij kennismaken met meer dan 100 van de meest innovatieve en verwachte voertuigen uit de hele auto-industrie. Verwacht de publieke debuten van de Caterham Electric Seven, Hyundai Ioniq 5 N, McMurtry Spéirling Track Car, Porsche 718 Spyder RS en het Britse debuut van de BMW 5 Series Saloon – met vele andere merken die voorlopig nog alles geheim houden.

Maak een wandeling op de heuvelklim
De beroemde Goodwood Hill is donderdagochtend open voor iedereen die het iconische circuit wil verkennen. Tijdens de wandeling kunnen bezoekers het evenement vanuit een heel nieuw perspectief bekijken en genieten van de uitzichten die de groten en goeden uit de motorsport van vroeger, nu en in de toekomst hebben meegemaakt.

Voor het eerst wordt er op donderdag ook geoefend voor de Shootout van zondag, als de deelnemende auto’s de heuvel op gaan voor getimede runs. Ze worden vergezeld door fanfavorieten zoals ‘Mad’ Mike Whiddett, Travis Pastrana en WRC-teams.

Vergeet niet omhoog te kijken!
Alle ogen zullen gericht zijn op de lucht, want de Red Arrows staan klaar om toeschouwers te verbazen met een spectaculaire show op donderdag en vrijdag. Het Royal Airforce Aerobatic Team staat bekend om hun prachtige shows en is uitgegroeid tot een steunpilaar van het Festival of Speed. Dit jaar kunnen fans meedoen aan onze wedstrijd om kans te maken op een lunch met het Red Arrows-team tijdens het evenement.

Centraal onderdeel onthuld
Donderdagkaarthouders zullen als een van de eersten de volledige omvang van de Goodwood Festival of Speed Central Feature kunnen bewonderen, die dit jaar 75 jaar Porsche viert. Verwacht auto’s uit de geschiedenis van Porsche op de sculptuur, ontworpen door Gerry Judah.

Kom dichter bij de actie…motorsportmachines en megasterren
Na de Grand Prix van Groot-Brittannië is het Festival of Speed gastheer voor het McLaren Formule 1-team, het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team, het Scuderia Ferrari Formule 1-team en Williams Racing.

In wat het Festival of Speed’s grootste MotoGP-feest ooit gaat worden, nemen teams als Ducati Lenovo Team, GASGAS Factory Racing Tech3, LCR Honda en Red Bull KTM Factory Racing plaats op het evenement, en andere teams en rijders worden binnenkort aangekondigd.

Klassiekers vol karakters: De Cartier Style et Luxe
Wees als eerste getuige van een van de mooiste concours d’elegance ter wereld op het Cartier Style et Luxe gazon. In tegenstelling tot het lawaai en de opwinding van de hillclimb, onderscheidt Cartier Style et Luxe zich met verbluffende statische displays die ongelooflijk autodesign en elegantie vieren. Met een ongelooflijke line-up van klassiekers op de show wordt het een echte strijd om de eerste plaats, als onze juryleden op zondagmiddag de beste van de show uitreiken.

Vooruitblik: Future Lab en Electric Avenue
Met de nadruk op mobiliteit en technologie van de toekomst wordt een selectie van de nieuwste EV’s tentoongesteld in Electric Avenue, gepresenteerd door bp pulse, en een samengesteld programma van meer dan 20 baanbrekende internationale bedrijven wordt tentoongesteld in Future Lab, gepresenteerd door Randox.

Een speciaal jaar voor motorsport op Goodwood
Dit jaar, als het Festival of Speed 30 jaar wordt, vieren we ook dat het 75 jaar geleden is dat Goodwood Motor Circuit voor het eerst zijn deuren opende. Ter gelegenheid hiervan wordt ‘Goodwood 75’ het overkoepelende thema voor het Festival of Speed, omdat het evenement zich blijft inzetten voor de toekomst van mobiliteit en technologie.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws