Xwift Racing Events: wanneer ook het onmogelijke mogelijk is

Xwift Racing Events heeft zijn intrede op het Europese niveau niet gemist, met tot dusver twee zeges en een podiumplaats in de GT4 European Series. Echter ondanks een zesde plaats in Misano, tijdens het voorbije weekend van de hooggewaardeerde Europese serie, was Misano misschien wel hét weekend waarin het team uit de omgeving van Gent de meeste veerkracht toonde. Na een ongeval tijdens privétesten voorafgaand aan de meeting, werd een volledig nieuwe Toyota Supra GT4 EVO in een recordtijd klaargestoomd, waarna de jonge talenten, Antoine Potty en Etienne Cheli alsnog punten konden scoren, om zo hun podiumambities in het kampioenschap hoog te houden.

Soms is dame Fortuna op een cruciaal moment niet van de partij en dat was het geval voor Xwift Racing Events tijdens testen voorafgaand aan de wedstrijden van de GT4 European Series in het Italiaanse Misano. Etienne Cheli reed de pitlane buiten met de Toyota Supra GT4 EVO en werd exact bij het verlaten van de pitlane geraakt door een wagen die ongecontroleerd over het circuit schoof. Het resultaat was ingrijpend…

Huzarenstukje en race tegen de klok

Kobe Claes (Team Manager): “we stelden al snel vast dat de wagen onbruikbaar zou zijn voor de rest van het weekend, want het chassis was geraakt. We hebben echter meteen gereageerd en met de steun van het hele team hebben we een plan ‘B’ bovengehaald. Twee chauffeurs van Xwift zijn vanop de hoofdzetel van Xwift in Nazareth (België) vertrokken om deze speciale afhaling in Keulen te doen en de wagen af te leveren in Misano, inclusief twee tussenstops bij enerzijds WRT om onderdelen op te halen en anderzijds ook de – in recordtempo opgemaakte – stickers, bij Chanterie in Deinze op te pikken. Dank aan Xwift en de chauffeurs van Xwift om in no-time chauffeurs en transport te voorzien. TGRE Customer Racing heeft ook zijn duit in het zakje gedaan, met het organiseren van de nieuwe auto en ook de ondersteuning ter plaatse. De Toyota Supra GT4 EVO die we opgehaald hebben, is overigens onze tweede wagen, die in de toekomst zal ingezet worden.”

“Verhaal niet ten einde”

“Daarmee was het verhaal nog niet achter de rug”, gaat Kobe Claes verder. “Want terwijl een ander deel van het team de geaccidenteerde wagen demonteerde, diende de nieuwe wagen nog klaargestoomd te worden. Het was een huzarenstukje en vooral een race tegen de klok… Net voor de tweede vrije training waren we klaar, een vrije training die letterlijk de shakedown van de wagen was. Ik weet niet hoe ik het moet uitdrukken, maar werkelijk chapeau aan het hele team. Dit is een bewijs van de sterkte van ons team en de samenhorigheid die er binnen Xwift Racing Events heerst.”

Dat de wedstrijden niet evident zouden worden, stond in de sterren geschreven, doch ook daar gaven de rijders en het team blijk van heel wat mentale weerbaarheid.

“De temperaturen liepen in Italië extreem hoog op en zeker in het peloton waar ingehaald moet worden, was dat een uitdaging voor de wagen. We moesten daar over waken en in de eerste race zat een top 10 er niet meer in. In de tweede wedstrijd hebben de rijders dan ongelofelijk sterk gereden om uiteindelijk nog zesde te worden en tien punten op hun conto in te schrijven. Ze hebben echt ook hun aandeel gehad in dit zware weekend, waarin we als team niet één maar meerdere stappen vooruit hebben gezet. We gaan ons nu concentreren op de volgende meeting in Hockenheim en dan kijken wat nog mogelijk is in het kampioenschap, al blijft het podium onze ambitie.”

De volgende afspraak is op 2 en 3 september in het Duitse Hockenheim.

Meer info: https://www.gt4europeanseries.com/

(foto’s: persbericht, met dank aan GT4 European Series)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws