Jaguar TCS Racing eindigt tweede in Formula E.

Na zestien races in elf steden op vijf continenten is Jaguar TCS Racing als tweede geëindigd in het 2023 ABB FIA Formula E World Championship met 292 punten – het grootste puntenaantal van het team in de Formule E. Met elf podiumplaatsen, vier overwinningen en drie poleposities heeft het team veel succes geboekt. Mitch Evans eindigde derde in het pilotenklassement, met 197 punten, zijn beste score in de Formule E, en slechts twee punten achter Nick Cassidy, die tweede werd.

Sam Bird sloot het seizoen af met de achtste plaats. Na drie bijzondere jaren samen was de finale in Londen de laatste race van Sam Bird bij het team. Sam vervoegde Jaguar TCS Racing in 2020 en was een essentieel onderdeel van het team. Hij behaalde zeven podiumplaatsen en twee overwinningen en verzamelde maar liefst 215 punten. Als veteraan in de paddock nam Sam dit jaar deel aan zijn honderdste Formule E-race.

Bij het ingaan van de laatste race stond Jaguar TCS Racing in punten gelijk met Envision Racing. Mitch Evans stond op de eerste startrij, Sam Bird op de zesde. De eerste vijf ronden van de verregende race werden geleid door de safety car voordat de E-Prix om veiligheidsredenen werd afgevlagd. De race werd nog een keer rood afgevlagd voordat de groene vlag werd gezwaaid, anderhalf uur nadat de race had moeten beginnen. Na de rollende herstart wisten Nick Cassidy en Mitch Evans een voorsprong uit te bouwen en vochten ze samen om de teamtitel. Na dertig ronden in bijzonder moeilijke raceomstandigheden wist de Envision van Nick Cassidy de overwinning te pakken, met slechts 4,9 seconden voorsprong op Mitch. Ondertussen reed Sam Bird een efficiënte en ordelijke race om uiteindelijk als zevende de finish van het ExCeL-circuit te halen.

Met de 29 en 7 punten van respectievelijk Nick Cassidy en Sébastien Buemi veroverde Envision Racing, het klantenteam van Jaguar, de titel van het Wereldkampioenschap Formula E 2023 van ABB FIA met 304 kampioenschapspunten. Seizoen 2023 was een van de meest competitieve tot nu toe voor Jaguar TCS Racing met een recordaantal punten, podiumplaatsen, poleposities en overwinningen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws