Maserati MCXtrema: Maserati’s meest krachtige en bijzondere ‘track-only’ racer

Zijn naam is Maserati MCXtrema, een naam die de volle, indrukwekkende kracht van een 730 pk sterke racer weerspiegelt. Een racer zonder typegoedkeuring voor de openbare weg.

Oorspronkelijk stond hij op geheimzinnige wijze te boek als ‘Project24’. Nu is het tijd om hem aan de wereld te introduceren onder zijn officiële naam, mét daarin een verwijzing naar de Maserati MC20 basisversie: de ‘first of its kind’, een supersportwagen geheel ‘made in Italy’ die de start van een nieuw tijdperk voor Maserati heeft ingeluid. Tevens brengt de nieuwe racer een ode aan het rijke erfgoed van Maserati Corse, waarbij het extreme concept van de wagen de superlatieve inborst van deze racer onderstreept.

Het idee achter dit unieke model – waarvan wereldwijd slechts 62 exemplaren worden geproduceerd, die alle al verkocht zijn – is het creëren van een waar racebeest, afwijkend en volledig anders dan alles dat eerder al is gedaan.

Het is een auto die is toegespitst op de vaardigheden van gentleman drivers en liefhebbers van racewagens, en is ontworpen om indruk te maken en de passie voor extreem racen aan te wakkeren. Daarmee staat hij klaar om circuits wereldwijd te bedwingen – tijdens private testsessies – met zijn verfijnde design en ongekende prestaties.

De Maserati MCXtrema wordt op 18 augustus tijdens de prestigieuze Monterey Car Week 2023 op The Quail onthuld.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws