Jos Verstappen komt weer naar Hellendoorn

De inschrijvingen voor de Eurol Hellendoorn Rally overtreffen alle verwachtingen. De belangstelling van equipes met Rally2 auto’s betekent dat er vrijdag 15 en zaterdag 16 september een recordaantal van deze snelle bolides aan de start staat. Onder hen ook weer Jos Verstappen, die vorig jaar indruk maakte bij zijn eerste optreden in Nederland en naar een sterke vierde plaats reed. Inmiddels nadert ook de historische klasse het maximum aantal inschrijvingen, met enkele verrassende buitenlandse equipes met unieke auto’s. Kortom, het belooft een van de sterkst bezette rally’s uit de 41-jarige geschiedenis van ‘Hellendoorn’ te worden.

Onlangs bevestigde Jos Verstappen op de website van verstappen.com zijn komst naar de Eurol Hellendoorn Rally. Vorig jaar vermaakte Verstappen zich zichtbaar en doorstond hij de lastige condities uitstekend. De vierde plaats in vaak zware omstandigheden verraste menigeen; inmiddels heeft Verstappen meer ervaring in een groot aantal Belgische wedstrijden opgedaan en zijn eerste overwinning achter zijn naam staan (Monteberg) en mag hij tot de kanshebbers voor een podiumklassering in Hellendoorn worden gerekend. Hij zal dan onder meer moeten afrekenen met concurrentie uit eigen ‘kamp’; Verstappen bestuurt dit seizoen namelijk een Skoda Fabia van Wevers Sport. En daar zijn er meer van…, zoals voor Bernhard ten Brinke, Edwin Schilt en Roger Hodenius. Daarnaast komt ook Mark van Eldik uit voor Wevers Sport, maar dan met een VW Polo. Gerard Tijink heeft ingeschreven met een Ford Fiesta Rally2, net als Alwin de Boer en Rik Karsten. Opmerkelijk is ook het grote aantal Renault Clio’s in Rally3 specificatie. Jim van den Heuvel verraste in de GTC Rally bij het debuut in Nederland van dit rallybommetje op wielen door op een knappe derde plaats te finishen. Nu staan er al vijf equipes met deze auto op de voorlopige deelnemerslijst, waaronder drie voor de Daarlerveense gebroeders Jeroen, Hendri en Ceriel Klein Kromhof.

In de Historische klasse treffen we veel ‘vaste’ deelnemers aan, maar ook Juan Carlos Peralta, een Mexicaanse (!) rallyrijder, die zal aantreden met een unieke Lancia Rally 037 uit het begin van de 80’er jaren. Deze auto komt uit de stal van MCC Sport uit Veghel, ook al bekend van de fameuze Lancia Delta Integrale in Martini-kleuren. Vorig jaar was Kevin Abbring een van de smaakmakers in deze Lancia, die in de komende editie wordt bestuurd door Marco Geeratz. Bas van Kamperdijk komt met een schitterende Porsche 911 SC aan de start. Een andere opvallende deelnemer is Dakar-coureur Maurik van den Heuvel die een imposante Ferrari 308 GTB aan de start brengt.

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally prijst zich gelukkig met de ondersteuning door loyale bedrijven uit de regio, zoals onder meer Schuttingdeal (Daarlerveen), Ten Brinke Recycling (Rijssen), Klein Kromhof (Daarlerveen), Rapid Prototyping (Nijverdal) en Brusse & Masselink Advocaten (Almelo). Ook Qilowatt Solutions (Apeldoorn) is een van de Top Partners van de Eurol Hellendoorn Rally 2023.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws