Sterk rijderskwartet voor PK Carsport BMW M2 CS Racing bij 24H Zolder

Als regerend Belcar-kampioen en uittredend winnaar van de 24 Hours of Zolder, trekt PK Carsport ook in 2023 vol ambitie naar het traditionele hoogtepunt van het seizoen. Het Limburgse team betwist de 24 Hours of Zolder met twee wagens en mikt daarbij op de zege in zowel de GT-categorie als bij de toerismewagens. Om die ambities kracht bij te zetten, zocht PK Carsport voor de BMW M2 CS Racing #24 versterking in de vorm van Tom Boonen, Koen De Wit en viervoudig en regerend Europees kampioen NASCAR Alon Day. Dat drietal flankeert bij de Limburgse etmaalrace vaste rijder Matisse Lismont, terwijl een blessure Junior Planckaert helaas aan de kant houdt.

Na een podiumplaats bij de vorige race in Spa-Francorchamps, zouden we graag ook op Circuit Zolder op het ereschavot belanden“, grijnst de 18-jarige Matisse Lismont. “Iedereen vertelt me dat de 24 Hours of Zolder een loodzware race is, dus ik kan amper wachten om dat zelf mee te maken. Het wordt mijn eerste deelname, maar ik leef er met een gerust hart naar toe aangezien PK Carsport voor een puike omkadering zorgt en we met Tom Boonen, Koen De Wit en Alon Day drie uiterst ervaren mannen hebben in ons team. Met Koen De Wit heb ik in het verleden al kunnen samenwerken in de VW Fun Cup en ik ben dan ook blij dat we opnieuw de handen in elkaar slaan. Ik kijk er ook echt naar uit om bij te leren van ervaren rotten als Tom Boonen en Alon Day. Jammer dat Junior Planckaert verstek moet geven, maar het is belangrijk dat hij de tijd neemt om zijn lichaam te laten herstellen. Op die manier kunnen we samen de laatste twee races van het Belcar Endurance Championship 2023 afwerken en daarbij hopelijk een gooi doen naar de Belgische titel bij de toerismewagens.

Uiteraard vind ik het bijzonder jammer dat ik uitgerekend voor de 24 Hours of Zolder forfait moet geven, maar sommige dingen heb je eenvoudigweg niet in de hand“, erkent Junior Planckaert. “Ik nam deel aan de Rally van Ieper en raakte daarbij van de baan. De crash die daarop volgde was hevig en bij een controle in het ziekenhuis bleek ik een gebroken ruggenwervel te hebben. De breuk geneest goed, maar de dokters raden me af om nu al terug achter het stuur van een racewagen te kruipen. Bijgevolg moet ik, met spijt in het hart, de handdoek werpen, maar daardoor kan ik wel voor 200% mijn teamgenoten toejuichen vanuit de pitbox en later dit seizoen teken ik sowieso opnieuw present! Met nog drie races voor de boeg, is er nog heel wat mogelijk in de tussenstand en we willen graag onze puntenscore aandikken met enkele podiumplaatsen. Met Matisse, Koen, Tom en Alon in onze rangen, denk ik dat we een zeer sterke formatie hebben voor een zware etmaalrace als de 24 Hours of Zolder.

De 24 Hours of Zolder 2023 vindt plaats op 26 en 27 augustus. Op woensdag 23 augustus is er tussen 16u00 en 19u00 de traditionele parade die alle deelnemende wagens van Circuit Zolder naar het Heldenplein in Heusden-Zolder leidt. Op donderdag vindt de eerste actie op het circuit plaats met de trainingen en super pole. Het startschot voor de etmaalrace volgt op zaterdag om klokslag 16u00.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws