Knappe remonte van Pierre-Manuel Brasseur zorgt voor winst bij Juniors

In de Aarova Oudenaarde Rally werd de 9de wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship gereden. In Oudenaarde kwamen enkel jongeren met Renault Clio Rally5’s aan de start. Het werd een heel intense en spannende wedstrijd op het parcours dat deels in Oost-Vlaanderen en deels in Henegouwen was uitgestippeld. Uiteindelijk won Pierre-Manuel Brasseur na een razend spannende finale, voor lokale favoriet Lander Depotter.

Het begin van de wedstrijd werd gedomineerd door de 20-jarige Depotter uit Avelgem, een 20-tal kilometer van Oudenaarde gelegen, maar concurrent Pierre Manuel Brasseur reageerde halfweg koers en zette de laatste zeven snelste tijden op zijn naam. Twee proeven voor de finish nam hij het commando over met 0″8 voorsprong en uiteindelijk zou hij met 6″8 voorsprong winnen.
“Halfweg de wedstrijd vond ik het vertrouwen om mijn rempunten nog wat verder te leggen en om met meer snelheid de bochten in te duiken. Het was mijn eerste deelname hier en de proeven zijn heel gevarieerd. Zeker de Henegouwse proeven zijn erg mooi. Mijn mecaniciens en entourage bleven me aanmoedigen en uiteindelijk kon ik op de twee laatste proeven het verschil maken. Deze overwinning, op verplaatsing bij Lander, doet veel deugd,” genoot Pierre-Manuel.
“Wat kan ik zeggen?,” aldus een teleurgestelde Lander Depotter. “Ik heb echt alles gegeven en risico’s genomen, maar Pierre-Manuel was nog een fractie sneller. Vandaag was hij de snelste. Bravo. Het was in elk geval een wedstrijd waarin we erg hard hebben gereden,” vertelde Lander Depotter, tweede bij de jongeren.

Lander Depotter

Na de sortie van Nikolai Bruyneel, die door een foutje in de nota’s op een chicane knalde op De Bruwaan, ging de derde plaats bij de Juniors naar Thibaut Vandeputte, al verloor die bijna 6 minuten door een afgebroken wiel op de proef “Pays des Collines”.
“Bij het aansnijden van een bocht, bleek de rand van de weg messcherp. De velg brak en we verloren het wiel. Omdat we de krik niet onder de auto kregen, verloren we veel tijd. Heel jammer, want zo moesten we vanaf het begin achtervolgen,” vertelde Thibaut Vandeputte.
Hij won nog een plaats omdat de dames van het RACB National Team, Lyssia Baudet en Daphné Henry, in de tweede ronde op exact dezelfde plaats ook een velg braken.

Lyssia Baudet

“We stonden op een risicovolle plaats, zodat we enkel aan de wagen konden werken wanneer de volgende deelnemer weer gepasseerd was. Het kostte ons 7 minuten. Heel jammer, maar dankzij de tips van Marc Duez en Cédric De Cecco hebben we weer heel wat progressie gemaakt in deze wedstrijd. Dat bewees onze derde tijd op de laatste proef, net achter Pierre-Manuel en Lander,” aldus de jongedame.

Klassement Junior BRC (na 9/13 manches): 1. J. Dewilde 93; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde & P-M. Brasseur 43; 5. L. Baudet 40; 6. A. Duville 37; 7. L. Dhaene & T. Heindrichs 35; 9. M. Decock 33; 10. C. Fiasse & B. Bosseloir 30; 11. Th. Vandeputte 23; 12. Anderson (GB) & B. Bosseloir 18; 14. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen 8; 16. V. Soupart 6

Foto’s: BRC Media & RACB National Team

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws