24HoZ: 45ste editie goed voor meer dan 40 wagens en 25.000 toeschouwers

Nu we de startgrid van meer dan 40 wagens kennen en de verschillende klassen voorgesteld zijn, is het tijd voor een laatste blik op de activiteiten van de komende dagen op Circuit Zolder. Uiteraard is er de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder zelf, maar er is nog veel meer, te beginnen met de stilaan traditionele parade van de auto’s van Circuit Zolder naar het Heldenplein in Zolder centrum op woensdag 23 augustus. Hoe dan ook, er is tijdens deze 45ste editie van de 24 Hours of Zolder voor elk wat wils!

Met een startgrid van meer dan 40 wagens, heeft het publiek komend weekend sportief zeker iets om naar uit te kijken, maar er is uiteraard veel meer.

“De startgrid voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder oogt zeer mooi en daarom wil ik alle deelnemers nu al bedanken voor hun inspanningen, zij maken mee dit autosportfeest mogelijk”, weet Algemeen Directeur Harry Steegmans. “Maar er is niet alleen kwantiteit, maar ook kwaliteit, met het merendeel van de grote Belgische teams, mooie namen in de wagens, ook internationale kleppers, en niet minder dan tien verschillende merken die hun opwachting zullen maken. Ontbreken er hier en daar nog teams, uiteraard, perfectie bestaat niet, maar ik durf nu te stellen dat de afwezigen ongelijk hebben. Deze wedstrijd is de grootste nationale uithoudingsrace van ons land en hier kunnen de Belgische teams en rijders zich nog onderscheiden. We zijn ook erg blij met de overvolle startgrid voor de beide races van de Belcar Skylimit Sprint Cup en de wedstrijden van de Historic Monoposto racing zullen zeker herinneringen bij de autosportfans bovenhalen!”

Ook extra-sportief erg aantrekkelijk

Sportief gaan de zaken van start op donderdag 24 augustus, een dag die geheel gratis toegankelijk is, met alle vrije trainingen en kwalificaties voor de drie aanwezige reeksen, met als kers op de taart de Superpole voor de 24 Hours of Zolder tussen 19u00 en 20u30 en de prachtige nachttrainingen vanaf 21u50 tot net voor middernacht. Bovendien zorgt Petrolhead voor een kers op de taart met heel wat mooie wagens.

“Maar er is nog zoveel meer”, vertelt Lucia Gallucci, Race Organisation Manager van Circuit Zolder. “De parade verlaat het circuit woensdag omstreeks 15u30 en na aankomst kunnen de fans op het Heldenplein in Zolder centrum foto’s maken, handtekeningen jagen en een praatje slaan met de deelnemers aan de race. De terugkeer is voorzien rond 19u00.

Het echte feest begint op zaterdag en de vroege vogels hebben recht op een pitwalk tussen 8u00 en 8u50. De wagens zullen allemaal te bewonderen zijn en het zijn er dit jaar dus heel wat. Wie daarenboven handtekeningen en posters wil, die moet zaterdag op het middaguur naar de paddockzone 2 achter de boxen, want daar zullen alle rijders voor heel wat sfeer zorgen. In paddock 5 kan je dan weer het hele weekend de dreamcars van Petrolhead bewonderen. De Kidsvillage is op zaterdag open tot 20u00 en op zondag tot 17u00!

Ondertussen worden de vier wedstrijden in het voorprogramma afgewerkt en klokslag vier uur wordt de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder op gang geschoten, het startsein ook van een heuse feestavond en dat is letterlijk te nemen, want de TOPradio party met DJ’s van Topradio Koen en Jeroen en anderen start in paddock zone 3 om 22u00 en loopt tot 02u30 en er zal gedanst worden! Ik denk dat we er geen tekening moeten bij maken, maar deze 45ste editie van de 24 Hours of Zolder is een perfecte afsluiter van de zomervakantie! See you in Zolder!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws