Gemengde gevoelens bij Gilles Pyck na Aarova Oudenaarde Rally

Gilles Pyck werd voor de start van de Aarova Oudenaarde Rally getipt als één van de grote kandidaten voor een podiumplaats. Helaas kregen deze ambities al een flinke knauw op de eerste klassementsproef. Gilles doet het wedstrijdverhaal:

“We waren afgezakt naar Oudenaarde met de ambitie om een top 5 resultaat te behalen en zo de progressie van Ieper verder te zetten maar een foutje besliste hier anders over.
Als we de tussentijden van KP1 bekeken waren we op weg naar een mooie 2e tijd tot we ons lieten vangen op het stuk onverhard aan het eind van de proef. Iets te enthousiast en te laat op de rem zorgde ervoor dat we rechtdoor schoven en ons vast reden met een tijdsverlies van 12 minuten tot gevolg. Onze hoop op een mooi resultaat was meteen weg maar gelukkig konden de toeschouwers ons bevrijden en hadden we geen schade aan de wagen waardoor we verder konden rijden.
Na 3 proeven terug te zoeken naar ons tempo kwamen we in KP5 terug in ons ritme waarbij we de resterende kilometers gebruikt hebben als deel van het leerproces. Enkele set-ups proberen, de wagen nog beter leren kennen en proberen enkele mooie tijden neer te zetten waren ons doel geworden van de rally. Iets waar we achteraf tevreden op kunnen terugkijken!
Op de laatste 8 proeven draaien we tweemaal een 4e tijd, 5 top 3 tijden en kunnen we afsluiten met onze eerste scratch!!
Op die manier kunnen we deze rally en ons eerste seizoen in de Rally2 klasse toch met een goed gevoel afsluiten.
Via deze weg zouden we graag het team Fs-Sport bedanken voor de goeie zorgen en begeleiding dit seizoen, we hebben veel bijgeleerd en progressie kunnen maken doorheen het jaar met enkele mooie resultaten tot gevolg. Daarnaast ook onze trouwe partners die ervoor zorgden dat onze wens in vervulling kwam, want zonder deze toppers was het niet mogelijk ons potentieel te tonen!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws