24HoZ: Russell Racing, AUGUST en Tip Top Rent, allen by NGT, met erg sterke bezettingen naar 45ste editie

AUGUST by NGT spitste zich tot dusver in het seizoen 2023 toe op het sprintwerk en de Porsche Carrera Cup Benelux, maar dat wil niet zeggen dat de uithoudingsraces niet op de kalender van het team staan. Op 26 en 27 augustus staat immers de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder op de nationale autosportkalender, de grootste nationale uithoudingsrace in ons land. AUGUST by NGT zet niet één, niet twee, maar wel drie Porsche in, met twee Porsche 992 GT3 Cup in de topklasse GTA, wagens die uiteraard voor de algemene zege zullen strijden.

Ook in GTB wordt er op succes gemikt, want in samenwerking met Tip Top Rent wordt een Porsche Cayman GT4 ingezet. De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van Circuit Zolder naar Heusden-Zolder. De trainingen en kwalificaties zijn voor donderdag 24 augustus, terwijl de start van de race zaterdag om 16u00 wordt gegeven.

De 24 Hours of Zolder is een echte klassieker, met een echte Belgische inslag. “Het is de nationale uithoudingsrace bij uitstek, waar Belgische teams en Belgische rijders nog echt in de kijker rijden”, weet Marc Maton, één van de drijvende krachten achter AUGUST by NGT. “Het is een feest voor de Belgische autosport en uiteraard willen wij er present zijn en dat met Porsche dat in Zolder al zo vaak aan het langste eind trok.”

Achttienmaal al won Porsche in Zolder, waaronder één zege voor NGT Racing in 2008 met Bart Couwberghs, Ruben Maes, Heinz Bonnaerens en Ward Sluys. Ondertussen dateert de laatste zege van een Porsche 911 al van 2018 en daar wil AUGUST by NGT dit seizoen verandering in brengen.

“Uiteraard hebben de prototypes enkele jaren de eerste viool gespeeld en vorig seizoen was er de zege van een GT2, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar met Porsche weer vooraan zullen staan”, aldus nog Marc Maton.

Sterke bezettingen

Voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder zien de regerende kampioenen van de Porsche Endurance Trophy 2023, Hans en Frank Thiers, Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk, die de ondersteuning krijgen van niemand minder dan Audi-fabrieksrijder Gilles Magnus in de Porsche onder Russell Racing by NGT. Het kwintet won samen in 2017 al de 24-uursrace in Limburg en vier van hen deden dat nog eens over in 2021. Zij doen het samen in de Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #2.

In de AUGUST by NGT Porsche 911 GT4 Cup met startnummer #15 zien we een onuitgegeven vijftal, met echter heel wat ervaring in lange races.

“We hebben aan boord onder meer uittredend winnaar Nicolas Saelens en de ervaren gentleman driver Rodrigue Gillion”, aldus Lionel Hansen, van AUGUST by NGT. “Zij krijgen drie erg snelle en ervaren rijders naast zich, in de persoon van Nico Verdonck, Glenn van Parijs en de Franse uithoudingsspecialist Thomas Laurent. Voor wie Thomas niet kent, hij eindigde onder meer tweede algemeen in de 24 Uur van Le Mans met een LMP2-wagen en testte voor Toyota in het FIA WEC. Nico en Glenn moeten we aan de Belgische racefans uiteraard niet meer voorstellen.”

Last but not least vinden we ook de jonge Limburger Arthur Peters die voor zijn tweede deelname staat. Na een derde plaats in 2022 ligt de lat nu hoger, al zal de concurrentie in GTB ook veel zwaarder zijn. Samen met zijn vaste teamgenoot Gunther Van den Bergh, stappen ook Koen De Mulder, Tom De Boever en Damien Haelterman dit jaar mee in het sportieve avontuur aan het stuur van de Tip Top Rent by NGT Porsche Cayman GT4.

Update … volgens de laatste berichtgeving wordt Damien Haelterman vervangen door Kenny Herremans.

Het spreekt voor zich dat AUGUST by NGT uiterst gedegen voorbereid aan deze 45ste editie van de 24 Hours of Zolder zal beginnen. De verschillen vooraan lijken bijzonder klein te zullen worden en met meerdere zeer sterke teams aan de start zullen strategie, sterke pitstops en een minimum aan tijdverlies in grote mate over winst en verlies beslissen. Afspraak op 26 en 27 augustus op Circuit Zolder, voor een waar Belgisch autosportfeest en veel sport en spektakel!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws