24HoZ: ROMA Racing rekent op de ervaring van BMW team van der Horst

ROMA Racing is een gloednieuw raceteam met als stuwende kracht ondernemers Paul Roosen & Mauro Mercuri. Afgelopen winter kochten ze een BMW M2 CS Racing. Na vele testdagen en een deelname aan de 12u van Spa is er niets aan het toeval overgelaten om goed voorbereid aan de start te komen in de Limburgse klassieker.

De technische assistentie zal verzorgd worden door Robert de Hoen en zijn team BMW team van der Horst. “Met onze clubsport BMW’s werken we al enkele jaren samen met Paul & Mauro. De logische stap voorwaarts was de aankoop van een BMW M2 CS Racing. Onze jarenlange ervaring en kennis van het merk staat ons toe om snel te schakelen en de wagen optimaal aan de start te brengen” aldus Robert De Hoen.

“Na enkele jaren BMW clubsport vergt het vermogen van de wagen toch wel enige aanpassing.” zegt Nederlander Paul Roosen. “Om deze overgang vlot te laten verlopen doe ik ook dit jaar een beroep op de coaching van Johan Lambregs. Door de wisselende weeromstandigheden van het voorjaar hebben we al in nat & droog kunnen testen. Net zoals ik in mijn professionele carrière altijd tot het uiterste ben willen gaan probeer ik ook in de autosport het beste van mezelf te geven.

Mauro Mercuri is al enkele jaren aan de slag in het nationale circuit gebeuren met onder andere een overwinning in de klasse tijdens de 24u van Zolder. Vorig jaar stond hij nog aan de start van Belcar Skylimit Sprint cup met zijn Fiat 500 Abarth. “De wagen is uiteraard een groot verschil met de Fiat Abarth van vorig jaar maar ik hou wel van een uitdaging. Zowel qua vermogen als aandrijving is het een leerproces geweest maar ik ben nu comfortabel met de M2” vertelt Mauro.

Ook de derde piloot Dieter Stevens stapt van de Belcar Skylimit Sprint cup naar de 24u van Zolder, hij zal hiermee zijn debuut maken in de endurance racerij. “Als Limburger staat de 24u van Zolder al lang op mijn bucket list en ik ben dus verheugd om eindelijk deel te kunnen uit maken van deze prachtige race.”

Johan Lambregs de vierde piloot op de wagen, Johan is de laatste jaren uit gegroeid tot één van de referenties in een clubsport BMW en hoopt deze lijn door te kunnen trekken in de M2. “Paul heeft via mijn bedrijf TestDriver.be een coaching traject afgelegd waarin we 2 jaar geleden gestart zijn zonder enige circuitervaring. Ik ben verheugd dat ROMA Racing mij nu het vertrouwen geeft om mee door te groeien. De aanpassing naar de snellere wagen ging vlot en denk wel dat we met gezonde ambities naar de wedstrijd mogen kijken.

(foto’s met dank aan ROMA Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws