24HoZ: Q1 Trackracing is er klaar voor

Het autosportseizoen 2023 schiet bijzonder goed op en zo is het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux al over halverwege. Q1 Trackracing trok daarvoor naar het Nederlandse Assen, waar een niet altijd eenvoudig weekend wachtte, met zeer uiteenlopende resultaten. Nu slaat het team dezer dagen den tenten op op Circuit Zolder en dit voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder. Q1 Trackracing, met thuisbasis Maaseik, rijdt er een thuiswedstrijd waarin het stevige ambities koestert. Na de tweede plaats van vorig jaar, is de ambitie duidelijk: vechten voor de winst, in één van de hardste uithoudingsraces ter wereld.

Achttienmaal stond een Porsche al bovenaan het podium na de 24 Hours of Zolder, maar sinds 2018 is het wachten op een negentiende zege. Afgelopen jaar kwam Q1 Trackracing daar erg dichtbij met een tweede plek voor het kwartet Lauryssen-Rau-Latorre-Teunkens. Zij strandden op amper vijf minuten van de zege achter een veel krachtigere GT2-wagen.

Nicolas Vandierendonck: “Uiteraard zit dat nog in ons geheugen en willen we dit jaar opnieuw voor de zege vechten. We doen dan ook opnieuw een beroep op Porsche, met twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, een wagen die zijn kwaliteiten al ruimschoots bewezen heeft. Wat betreft de namen, want daar zit iedereen toch op te wachten, vinden we in de 911 met startnummer #54 de winnaar van de vorige Belcar-race, Jan Lauryssen, samen met ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder, Xavier Maassen, de jonge belofte Dirk Schouten en de routinier der routiniers, John De Wilde.

Het vaste trio van de #55, met name Jan Ooms, Philippe Teunkens en Glenn Paenen, krijgt de ondersteuning van onze andere rookie uit de Porsche Carrera Cup Benelux, de Fransman Quentin Antonel. We starten goed voorbereid en met ambitie aan de race, de rest zien we wel zondag 27 augustus rond de klok van vier uur.”

De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder (15u30), terwijl alle trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus verreden worden. De strijd om de beste startplaatsen start om 19u00 met de Superpole. Donderdag is de toegang tot het circuit overigens gratis. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de race zelf plaats.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws