Belgium Racing viseert vijfde zege in 24H Zolder

Dit weekend vindt de 45e editie van de 24 Hours of Zolder plaats. De uithoudingsrace op Circuit Zolder is voor veel fans traditioneel een van de hoogtepunten van het autosportseizoen. Ook Belgium Racing, dat de wedstrijd viermaal op rij won, heeft de race met stip aangeduid in de agenda. Het doel is een vijfde algemene zege en daarvoor doet het team uit Lommel een beroep op gekende namen, waaronder de Duitser Lars Kern, die ook in het verleden reeds de kleuren van het team verdedigde in de Limburgse klassieker.

Belgium Racing

“De 24 Hours of Zolder is elk jaar een van de hoogtepunten van onze sportieve programma’s en dat is in 2023 niet anders”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Belgium Racing bestaat dit jaar een kwarteeuw en gezien het Belcar Endurance Championship dit jaar ons hoofddoel is, zijn we extra geprikkeld om een goed resultaat neer te zetten in deze jubileumeditie. De 24 Hours of Zolder vormt ook dit jaar wederom het hoogtepunt van het Belcar-seizoen en zoals gebruikelijk zijn er dubbele punten te verdienen voor het kampioenschap. Bovendien lijkt Porsche dit jaar voor het eerst sinds 2018 topfavoriet voor de zege. Redenen genoeg dus om goed voorbereid naar de wedstrijd te trekken, want we willen op zondag op het hoogste schavot de champagne ontkurken.”

Belgium Racing

Om die ambities kracht bij te zetten, rekent Belgium Racing op vertrouwde gezichten. Belgium Racing-team manager Jan Gabriëls verduidelijkt die keuze: “We hebben besloten om één exemplaar van de Porsche 911 GT3 Cup in te zetten. Die wagen zal aan de start verschijnen met ons gekende geluksnummer 99, met aan het stuur uiteraard Michael Cool en Dylan Derdaele. Dit vaste duo krijgt het gezelschap van hun teamgenoten die bij de overige wedstrijden het kuipje van de zusterwagen #98 delen, Koen Wauters en Jos Menten. Bovendien vullen we dat kwartet aan met de ervaren Duitser Lars Kern, die ons in 2019 nog richting een tweede plaats algemeen en de winst bij de GT-wagens loodste. Lars hoeft in feite weinig introductie. Hij is niet enkel een zeer ervaren racer, maar zette in het verleden ook talloze records met productiewagens op zijn naam op de befaamde en onverbiddelijke Nürburgring Nordschleife, een bewijs van zijn ongelooflijk gevoel voor wagenbeersing en talent aan het stuur.”

Belgium Racing

“Door te opteren voor één wagen met uitsluitend rijders die ons huis kennen, hopen we maximaal te kunnen profiteren van onze gezamelijke expertise”, vervolgt Gabriëls. “De tegenstand lijkt op papier enorm sterk en de 24 Hours of Zolder is in het verleden meermaals een wedstrijd gebleken waarin kleine foutjes en pech onverbiddelijk worden afgestraft. Door de kaart van ervaring te trekken, hopen we een extra troef in handen te hebben in het heetst van de strijd!”

De 24 Hours of Zolder start op zaterdag 26 augustus om klokslag 16u00. Op woensdag 23 augustus is er alvast de traditionele parade vanaf het Circuit naar het Heldenplein in Heusden-Zolder. Een uitgelezen kans dus om de wagens van zeer dichtbij te aanschouwen en een handtekening te scoren van de rijders. Op donderdag is het tijd voor de eerste actie op de piste, met vrije trainingen en kwalificaties. See you in Zolder!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws