Niels Reynvoet leidt in de Omloop van Vlaanderen

Vrijdagavond gingen 64 deelnemers van start in de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen. De 10de wedstrijd op de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship opende met vijf klassementsproeven waarvan de laatste twee in
het donker. Reynvoet gaat als leider de nacht, Verstappen volgt op 3 seconden. Lefevere vervolledigt de top drie op tien seconden.

De snelste tijd op de eerste proef komt op naam van Andy Lefevere. “KP Beveren lag er glad en vuil bij. We hebben deze verstandig aangepakt,” liet de garagehouder optekenen tijdens de eerste service. Maxime Potty zette de twee volgende snelste tijden op de tabellen en nam hierdoor de leiding bij het binnenrijden van de service. Niels Reynvoet, in de Aarova Oudenaarde rally op weg naar de overwinning van de baan ging, noteerde voor de service top drie tijden en wipte hiermee over Lefevere naar de voorlopige tweede plaats. “De eerste proef was moeilijk. De twee volgende gingen goed. In Oudenaarde zat ons tempo ook al goed, dus er is geen reden om te twijfelen. Ik moet gewoon foutloos blijven,” liet Reynvoet optekenen.

Met slechts 2 seconden verschil tussen de top drie, begonnen de tenoren aan de proeven in het donker. De strijd vooraan was razend spannend, maar al snel viel een eerste slachtoffer te noteren. Maxime Potty, leider in de wedstrijd, liet zich verrassen in een rechts-links combinatie. Bij het couperen werd een boordsteen geraakt, waardoor het linkervoorwiel beschadigd werd en de schokdemper brak. Het goede nieuws is dat de leider in het kampioenschap morgen kan herstarten.

Niels Reynvoet die op zijn elan van de eerste proeven verder ging, sluit de openingsdag van de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen als leider af. Maar, zijn voorsprong is amper 3 seconden op Jos Verstappen, die in de tweede ronde het tempo verhoogde.

Jos Verstappen

Andy Lefevere liet wat tijd liggen in het donker door nachtblindheid. Hij volgt nu op 13″4. Vincent Verschueren nadert tot op 1″ van Andy Lefevere. “De eerste KP was moeilijk en had ik problemen om het juiste rempunt te vinden. De volgende KP’s gingen beter. We bouwen ons ritme op.”

Bjorn Syx volgt op 26″5 van leider Niels Reynvoet op plaats vijf. Op zes vinden we Roger Hodenius die voor het eerst aan de start staat in Roeselare. Bernard ten Brinke, die de A&D Omloop van Vlaanderen rijdt als voorbereiding op de Hellendoorn
Rally, legt beslag op de zevende plaats. Knap na 3 jaar inactiviteit. Thibaud Mazuin, Nicola Stampaert en Pieter-Jan Maeyaert vervolledigen de top tien.

Pieter-Jan Maeyaert

Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3) is ook de leider bij de historics voor Paul Lietaer, die op een kleine elf seconden volgt. Lietaer, “Mister Omloop”, rijdt de Omloop van Vlaanderen trouwens met zijn Opel Manta 400. De Opel Ascona wordt immers geprepareerd voor de Tour de Corse Historique.

De strijd is nog niet gestreden voor zowel de algemene overwinning als de overwinning bij de historics. Met nog vijftien proeven op zaterdag, belooft het nog een spannende strijd te worden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws