2WD Trophy: Spelmans een zucht sneller dan Vanton

Ook na de A&D Omloop van Vlaanderen is de titelstrijd in de 2WD Trophy nog niet beslist. In Roeselare gaven Christiaan Spelmans en Laurent Vanton elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk ging de overwinning toch naar leider Spelmans met… 1″6 voorsprong op Laurent Vanton.
“We hebben een halve rally met een gescheurde uitlaat gereden. Daardoor kwam er veel rook in de cockpit en kon ik de nota’s amper horen. De motor leverde vrijdagavond in de hoogste versnellingen ook niet het maximale vermogen. Jammer, want ik denk dat ik op die proeven misschien wat meer afstand had kunnen nemen van Laurent. Zaterdag bleef hij aanklampen. Het was een heel plezant duel,” vertelde Spelmans.
Laurent Vanton strandde op een zucht van de blauwe Clio, maar wel met een brede smile: “Wat een geweldige strijd. Bij elke finish keken Christiaan en ik elkaar aan en dachten we ongetwijfeld hetzelfde. “Dit gaat echt hard, maar als jij niet lost, dan ik ook niet”, lachte de Clio-rijder. “Het parcours lag er in de eerste ronde heel verraderlijk bij. Vrijdagavond vond ik echt mijn draai niet in het begin, want de grip van het asfalt was moeilijk in te schatten.”

Laurent Vanton


Stefaan T’joens genoot van het duel op een afstand. “Door drukke bezigheden in de garage had ik amper verkend en die twee voor mij gingen ook gewoon te hard. Het was mooi om het duel voor ons te volgen. Zelf verloor ik wat tijd door twee lekke banden.”
Jony Van de Walle werd vierde met zijn Opel Astra, voor de Mini van Lieven Vinckier.

Foto Spelmans: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws