Er is een nieuw tijdperk aangebroken voor de officiële WRC-videogame

Vandaag is een nieuw tijdperk ingeluid voor de officiële WRC-videogame, want EA SPORTS kondigde de nieuwe titel aan voor hun eerste WRC-uitgave. In lijn met de grote sporttitels die het bedrijf uitgeeft, zal de nieuwe game “EA SPORTS(™) WRC” gaan heten. De releasedatum voor de langverwachte videogame in de geschiedenis van het WRC is vastgesteld op 3 november 2023.

EA SPORTS WRC is de eerste officiële WRC-game van Electronic Arts, de uitgever achter videogamejuggernauts als F1®, Madden NFL en EA SPORTS FC(™) 24, terwijl gameontwikkelstudio Codemasters meer dan 25 jaar ervaring in rallyvideogames meebrengt.

“Dit is de rallygame die we altijd al hebben willen maken, waarin de diepgaande kennis en expertise van onze studio wordt gecombineerd met de kracht van de officiële WRC-licentie, die het summum van rally motorsport vertegenwoordigt,” aldus Ross Gowing, Senior Creative Director bij Codemasters.

“De nieuwe engine van de game heeft ons in staat gesteld om rally tot het uiterste te drijven van wat mogelijk wordt geacht, en de extra functies, waaronder Builder en Moments, geven spelers nog meer manieren om te communiceren met de sport waar ze van houden.”

EA SPORTS WRC biedt langere, meer gedetailleerde levels dan voorheen, met 18* officiële FIA World Rally Championship-locaties en meer dan 600 km aan onvergeeflijk asfalt, gravel en sneeuw. De game bevat ook 10 actuele WRC-, WRC2- en Junior WRC-auto’s en 68 van de meest iconische rallyauto’s uit 60 jaar sport.

Het geavanceerde Dynamic Handling System verfijnt het originele model van Codemasters en geeft spelers de meest realistische off-road ervaring tot nu toe. Op basis van feedback van coureurs, waaronder 2023 FIA European Rally Championship ERC3-kampioen en gameontwerper Jon Armstrong, kunnen spelers een professionele coureursinstelling kiezen die de ervaring weerspiegelt die coureurs elke rallyweek tegenkomen.

Nieuwe spelers kunnen de besturing personaliseren, zodat ze aanpassingen kunnen maken om de ultieme off-road-uitdaging tussen speler en omgeving onder de knie te krijgen. Het realisme strekt zich uit tot de audio, waarbij elke auto nauwgezet wordt nagemaakt, en nieuwe pace notes, inclusief vereenvoudigde commando’s voor beginnende coureurs, die de speler de broodnodige informatie geven terwijl hij zich door elke etappe heen worstelt.

De introductie van Builder vervult de droom van diegenen die hun eigen rallyauto uit het moderne tijdperk willen bouwen. Spelers selecteren de carrosserieën en alle belangrijke mechanische onderdelen, voordat ze het interieur en exterieur aanpassen.

EA SPORTS WRC brengt fans samen met cross-platform multiplayer voor 32 spelers, zodat vrienden en de bredere rallycommunity de strijd met elkaar kunnen aangaan. Met behulp van EA Racenet, de race-app van EA, fungeren clubs als community-knooppunten voor aangepaste toernooien op meerdere terreinen met rally’s op elke locatie en in elk jaargetijde. Naast gepersonaliseerde evenementen biedt Moments, dat dagelijks in-game wordt bijgewerkt, spelers de kans om cruciale scenario’s uit het seizoen 2023 opnieuw te beleven, samen met klassieke evenementen uit de sportarchieven.

Alle spelers die EA SPORTS WRC bestellen, krijgen vijf VIP-passen met extra content voor na de lancering, drie vanity packs met liveries en kleding, en tot drie dagen eerder toegang.

Foto: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws