Lander Depotter: 3 wedstrijden in vier weken afgewerkt

Voor Lander Depotter was het een heel drukke rallyperiode, met liefst drie wedstrijden in vier weken tijd. Zijn relaas over Staden, Aarova Rally en Omloop van Vlaanderen.

“Gestart met Staden het eerste weekend van Augustus. Een voorbereiding op de volgende Clio Trophy wedstrijd te Oudenaarde.
Het was een erg ingewikkelde rally, waarbij 6 van de 12 kps op slicks werd verreden in de regen. De snelheid zat goed, maar door een verkeerde normtijd en een lekke band waarbij we samen meer dan 1 minuut en 30 seconden verloren, strandden we net op de 2de plaats in de klasse, met amper 15 seconden verschil.

Het 2de weekend was het tijd voor de 4de manche van de Clio Trophy! De Aarova Rally is een thuisrally, waarbij we met redelijk wat vertrouwen aan de start kwamen. Heel wat supporters en vrienden waren aanwezig op vrijdagavond en zaterdag. Daarom waren we uiteraard op zoek naar een zeer goed resultaat!
Zaterdagochtend zeer goed gestart, we konden onze voorsprong uitbouwen tot 10 seconden tijdens de eerste 6 klassementsproeven. In de namiddag kwamen we wat snelheid tekort, waardoor we net voor het einde de eerste plaats verliezen en 2de eindigen op 6 seconden!
Niks verloren nog, op naar de finale in de East Belgian Rally op 23 september in Sankt Vith!

Met een weekendje rust tussendoor was het opnieuw tijd om achter het stuur te kruipen van onze SD Metalworks Renault Clio Rally5. Ditmaal in de Omloop van Vlaanderen! Een thuisrally van mijn copiloot, Jasper Maelfait, dus konden we deze niet links laten liggen. Ook stonden er redelijk wat Clio’s aan de start door de aanwezigheid van de Nederlandse Clio Trophy. En natuurlijk waren er ook enkele vrienden vanuit de Belgische Clio Trophy aanwezig.
Een zeer rustige start op vrijdagavond zorgde voor wat tijdverlies waardoor we op de 2de plaats kwamen in RC5.
Op zaterdag gestart met proeven die ons heel wat meer lagen. Op de 2de proef in Passendale konden we een zeer goede tijd neerzetten en sprongen we direct naar de 1ste plaats in RC5. Doorheen de dag hebben we ons immens geamuseerd en hebben we die 1ste plaats niet meer afgestaan. Met 13 snelste tijden doorheen het weekend waren we uiterst tevreden over onze snelheid.
We zijn dan ook volledig klaar voor de laatste manche van de Clio Trophy te Sankt Vith.

Een extra grote dankuwel aan onze sponsoren: SD Metalworks, Kristof Lateur Totaalproject en Zwembadtechniek. Natuurlijk ook een grote dankuwel aan onze andere sponsoren: Eco-Wash Systems, Neyt Decor, Kantoor Delaere, Louis Vandenborre, Paperbirds, M CAR TECH en IMAGO / Motorsport Branding.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws