Jonas Dewilde eerste Junior kampioen uit West-Vlaanderen

Afgelopen weekend reden Jonas Dewilde en Jeffrey vandenbussche de A&D Omloop van Vlaanderen. Ondanks dat Jonas Dewilde nog maar 4 jaar actief is in de rallysport behaalde hij na afloop van deze thuiswedstrijd de titel van Junior Kampioen.

“We moesten enkel de eindmeet halen in Roeselare om de titel veilig te stellen, maar om geconcentreerd te blijven hebben we toch een goed tempo aangehouden,” aldus Jonas na afloop. “Die titel is een bekroning voor het werk en ik wil deze ook opdragen aan het volledige team! Zonder de nota’s van Jeffrey, zonder de wagen van Orfys en zonder de steun van mijn sponsors was dit niet mogelijk!”

“We rijden al van eind 2021 samen en de progressie die Jonas in die tijd heeft gemaakt is enorm,” vult copiloot Jeffrey aan. “Ik had voor Jonas al met veel piloten samengewerkt, maar een volledig programma binnen zo’n team is natuurlijk top!”

“Die titel is tof, maar ik keek vooral wedstrijd per wedstrijd… Vooral de strijd in Ieper tegen Griebel en Wagner heb ik van genoten! We zagen de verschillen steeds kleiner worden, hopelijk kunnen we volgend jaar eens revanche nemen,” lacht Jonas.

Bij de start van het seizoen stak Jonas niet onder stoelen of banken dat hij voor de Junior titel ging en ook volgend jaar lijkt een verlenging van deze titel het doel te worden. “Het is natuurlijk vroeg om nu al over 2024 te spreken maar we doen een oproep aan de jongeren om zich te engageren in het Junior BRC!” aldus Peter Dewilde, de trotse vader van Jonas.

Dit jaar staan normaal nog de East Belgian Rally en de Spa Rally op de kalender met de Renault Clio Rally 4. “Eerstdaags gaan we met onze partners en met het team van Orfys samenzitten en we bekijken de mogelijkheden. Maar we willen zeker nog rijden om het seizoen 2024 reeds voor te bereiden…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws