Non-stop spektakel op circuit Spa-Francorchamps

Dit weekend is het zover, de tweede editie van SpaAsia, een evenement van de hand van DG Sport dat fans van Aziatische auto’s en moto’s verenigt. En terwijl de weersvoorspellingen voor zondag 10 september er veelbelovend uitzien, maakt het circuit van Spa-Francorchamps zich klaar om de grote massa fans van deze machines te ontvangen.

Want de 7 kilometer lange asfaltstrook zal de ganse dag door goed gebruikt worden, met tal van circuitsessies van 30 minuten elk. De kans bij uitstek om dit wereldbefaamde circuit te (her)ontdekken. Auto’s en moto’s zullen uiteraard hun eigen sessies hebben, en de bikers worden ook nog eens onderverdeeld in aparte groepen in functie van hun rijervaring en kennis van het circuit.

Aan het eind van de ochtend staan twee parades op het programma, waarbij eerst de motoren en dan de auto’s het circuit opgaan, al is dat uiteraard aan minder hoge snelheden. Elk voertuig van Aziatische origine is welkom en het is mogelijk om op de dag zelf nog een deelnameticket aan te schaffen ter plekke. Zo zit je meteen midden in de actie samen met familie of onder vrienden. Niet te missen…

En dan is er nog Spa & Furious, een evenement binnen het evenement, dat zal bestaan uit twee dragraces tussen de voet van de Raidillon en de Source. Daar word je gewoon enthousiast van. Deze motoren zal je horen en zien brullen tussen 14 en 15 uur. Wie zal deze wedstrijd in ‘Fast and Furious’ stijl winnen? Ga naar de nieuwe tribune in de endurance zone en mis niks van het spektakel!

Je hebt het al begrepen, tussen 9u00 en 18u00 is de actie verzekerd op circuit. We rekenen op jou, met of zonder Aziatische auto/moto!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws