Porsche Carrera Cup Benelux doet het met zwaargewichten

De Porsche Carrera Cup Benelux is aan zijn laatste rechte lijn begonnen. Dit weekend vinden op Circuit Zolder de negende en tiende race van het seizoen plaats, terwijl de finale, op de Oostenrijkse Red Bull Ring, op 23 en 24 september op het programma staat. Nog voor het einde van deze eerste herfstmaand kennen we dus alle verdicten. Het spreekt dan ook voor zich dat de intensiteit van de races nog zal toenemen. In alle klassementen is de strijd nog open, met twee of meer kandidaten op de titel. Afspraak dus nu vrijdag, zaterdag en zondag op Circuit Zolder, in een wel erg bijzonder kader: de Belgische manche van het FIA European Truck Racing Championship.

Exact vier weken na het zeer geslaagde bezoek van de Porsche Carrera Cup Benelux aan het Circuit van Assen in Noord-Nederland, slaan de teams en rijders van de snelste merkencup van de Benelux nu hun tenten op Circuit Zolder op.

“Voor velen onder hen is het niet erg lang geleden dat ze hier actief waren”, aldus Series Manager Olivier Aerts. “Onze teams en rijders hebben het immers schitterend gedaan tijdens de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, met een negentiende zege voor Porsche als resultaat. Dat betekent dus dat zij ook de nodige kilometers afgelegd hebben als voorbereiding op deze manche van de Porsche Carrera cup Benelux in Belgisch Limburg. Heel wat van onze Belgische rijders komen bovendien uit de streek, denk maar aan Speedover, Q1 Trackracing, maar ook voor AUGUST by NGT en RedAnt Racing is Circuit Zolder zowat de thuisbasis. Dat geldt ook voor rijders als Luc Vanderfeesten, Glenn van Parijs of Sam Dejonghe. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij zeer stevig uit de hoek zullen komen dit weekend. Ik ben alvast benieuwd wie er zondag op het podium zal staan en ik denk de vele fans van de Porsche Carrera Cup Benelux met mij.”

Opnieuw Baguette bij AUGUST by NGT

De deelnemerslijst van de vijfde meeting van het seizoen 2023 ondergaat enkele wijzigingen, waaronder de tweede deelname van Bertrand Baguette, de regerende kampioen van de Japanse Super GT. Hij vervangt na Hockenheim opnieuw zijn streekgenoot Benjamin Paque in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van August by NGT en wordt zo weer de teamgenoot van Glenn van Parijs, die op eigen bodem zijn kansen in de titelstrijd absoluut wil versterken. Van Parijs telt 124 punten en moet trachten een deel van zijn achterstand op leider Robert de Haan (Richardson Racing – 174) goed te maken.

Maar er zijn nog nieuwe namen. Zo wordt Ryan Ratcliffe voor de laatste twee meetings vervangen door Robin Knutsson, de snelle Zweed die afgelopen seizoen in Hockenheim de finale van de Porsche Carrera Cup 2022 reed. Hij nam ook aan de gehele Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2023 deel. Rik Koen vindt dan weer voor de meetings op Circuit Zolder en op de Red Bull Ring onderdak bij JW Raceservice. Ook Ad Geerts zal dit weekend bij datzelfde team rijden en dat als guest. Hans Weijs Jr is er in principe ook weer bij, uiteraard in zijn eigen team. Noteren we ook dat Ariel Levi en Horst Felix Felbermayr weerhouden zijn door verplichtingen elders.

In de sportieve strijd is het niet uitgesloten dat er zondag al een aantal huldigingen zullen plaatsvinden, met name in de klasse PRO-AM, waar Sacha Norden stevig leidt en ook in de Rookie Division waar Robert De Haan een behoorlijke bonus heeft. In de AM-klasse en bij de teams zal de strijd zeker tot op de meet in Oostenrijk aanhouden.

Afspraak dus dit weekend, met uitzonderlijk de beide races op zondag, met start respectievelijk om 11u55 en 15u15. Beide races zijn uiteraard live te volgen via het Youtube-kanaal, de website en de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws