Reactie Thierry Neuville na opgave in Griekenland

Een dramatische middag in de Acropolis Rally, ronde tien van het 2023 FIA World Rally Championship seizoen, is geëindigd met Hyundai Motorsport’s Dani Sordo en Cándido Carrera op een fantastische tweede plaats.

De Spanjaarden zijn de best geplaatste equipe van het Hyundai Shell Mobis World Rally Team, met teamgenoten Esapekka Lappi/Janne Ferm op de vijfde plaats. De leiders van vannacht, Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, moesten helaas hun zwaarbevochten eerste plaats inleveren op de openingsproef van de middaglus.

Thierry Neuville: “We reden aan de leiding van de rally, maar helaas moesten we ons terugtrekken op SS10. We waren ongeveer 11 km in de etappe en volgden de lijn, toen we over een gat reden en de ophanging brak. We weten niet precies wat er kapot is gegaan, ik denk dat de opeenstapeling van trillingen en schokken gedurende het weekend een ophangingsprobleem veroorzaakte na een botsing. Uiteindelijk is dit een van de ruigste rally’s van het seizoen en dit jaar is het extra zwaar voor de auto’s. Het is erg frustrerend om te moeten rijden. Het is erg frustrerend om dit weekend weer pech te hebben gezien al het harde werk en de inspanningen die iedereen doet om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De prestaties waren er, maar alles moet perfect zijn om de maximale punten te scoren. Nu kijken we uit naar het komende evenement om de laatste drie rally’s van het seizoen goed af te sluiten.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws