Triomf voor Toyota, maar ook Belgisch succes in Fuji.

De #7 Toyota GAZOO Racing GR010 Hybrid van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez heeft de 6 uur van Fuji, de zesde manche van het FIA WEC gewonnen. Het werd een complete triomf voor het Japanse team.

Toyota scoorde een vijfde opeenvolgende één-twee op eigen bodem en verzekerde zich van de wereldtitel bij de constructeurs. Toyota GAZOO Racing is immers niet meer bij te benen door Ferrari AF Corse.

De start van de ‘Fuji 6 Hours’ was echter verre van ideaal voor TGR en dat was grotendeels de verdienste van onze landgenoot Laurens Vanthoor aan het stuur van de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963. Vanthoor, die als derde startte, nam al vrij snel de leiding over en behield die ook lange tijd maar Laurens en teamgenoten Kevin Estre en André Lotterer moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in beide Toyota’s. Een triomf dus voor Toyota, met Porsche Penske Motorsport op de derde plaats.

De twee Ferrari’s 499P finishten op P4 en P5. Stoffel Vandoorne eindigde, samen met teamgenoten Duval en Menezes in de Peugeot TotalEnergies Peugeot 9X8 op een zevende stek.

Nog meer Belgisch succes viel er te noteren in de klasse LMP2 waar dankzij Andrade, Kubica en Delétraz de overwinning ging naar de #41 Team WRT Oreca-Gibson 07. Ook voor WRT had een één-twee erin gezeten, maar daar stak de #22 United Motorsport nog een stokje voor. De #31 van Team WRT met Gelael, Habsburg en onze noorderbuur Robin Frijns eindigde derde. Dankzij de overwinning in Fuji heeft de #41 met 33 punten verschil nu ook een goede optie genomen op de wereldtitel.

De ‘Iron Dames’, met Sarah Bovy en teamgenoten Michelle Gatting en Rahel Frey in de #85 Porsche 911 RSR, eindigden in de klasse LMGTE Am net naast het podium op een vierde plaats. Alessio Picariello finishte in dezelfde klasse op een 11de plaats.

(foto’s met dank aan Laurens Vanthoor (facebook) en FIA WEC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws