Kalle Rovanperä: “Het was een grote uitdaging”

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team heeft een een-twee-finish behaald in een veeleisende editie van de Acropolis Rally. Kalle Rovanperä scoorde zijn tweede overwinning in drie jaar in Griekenland en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap, terwijl Elfyn Evans de tweede plaats veiligstelde in een krachtmeting op de laatste proef.

Kalle Rovanperä: “Het was zeker een leuk weekend. Deze rally is altijd zo lastig en het was een zware week met alle moeilijke omstandigheden, die al begon in de verkenning. Het was een grote uitdaging en ik had niet verwacht dat ik als eerste zou finishen, dus 30 punten pakken is geweldig. Vorig jaar worstelden we van start tot finish in Griekenland, en dit jaar konden we zelfs als eerste auto tenminste meevechten met de anderen. Grote dank aan het team, want de auto was supersterk. Op zaterdag konden we ons goed terugvechten, bleven we uit de problemen en probeerden we goed voor de auto en de banden te zorgen, wat je altijd moet doen in dit soort rally’s. Toen ging ik er echt voor in de eerste ronde. Daarna ging ik er echt voor op de Power Stage, zoals we altijd proberen te doen. Nu moeten we consistent blijven en ons richten op de volgende rally’s.”

Foto: FB Toyota Gazoo Racing WRT

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws