Anthony Kumpen: The Long Road Home, vanaf zaterdag op VTM GO

Vanaf zaterdag 16 september kan u op streamingplatform VTM GO de zesdelige reeks “Anthony Kumpen: The Long Road Home” bekijken. Daarin wordt Anthony Kumpen gevolgd in zijn verschillende activiteiten, van racer over team manager tot vader en coach. Tegelijk is het een unieke blik achter de schermen van de autosport.

Sinds begin dit seizoen wordt Anthony Kumpen gevolgd door een cameraploeg, die beelden draait voor “The Long Road Home”, een reeks waarin de dubbele NASCAR Whelen Euro Series-kampioen centraal staat. Maar het gaat niet enkel over de raceactiviteiten van Kumpen, verre van zelfs. Door de verschillende rollen die de Hasselaar vervult is hij de ideale man om alle aspecten van de autosport te belichten. Als rijder in de NASCAR Whelen Euro Series, als teammanager in Belcar en als coach/vader van zijn kartende zoon Henri-Constant.

“Mijn zoon en ik staan dan wel centraal in deze reeks, maar eigenlijk is deze reeks een blik achter de schermen van de autosport”, licht Kumpen toe. “Dit is in Vlaanderen nog nooit eerder gemaakt. Wij zijn een land van voetballers en wielrenners, en daar zijn al heel wat documentaires over gedraaid. Nu krijgt eindelijk ook de autosport de aandacht die het verdient.”

“Ik vond het belangrijk dat de hele entourage van een rijder ook eens in de schijnwerpers wordt geplaatst”, vervolgt Kumpen. “Iedereen ziet altijd de glamour van de rijder die wint en op het hoogste podiumtrapje mag staan, maar weinigen weten hoe goed zo een rijder daarvoor moet worden omringd. Door zijn team, door zijn sponsors, door zijn familie ook. Geloof me vrij, moest Max Verstappen het helemaal alleen zien te klaren, hij zou geen wereldkampioen worden. Daarom vind ik het ook zo mooi dat in NASCAR het hele team van de winnaar naar Victory Lane mag. Dat is iets wat in de Europese racerij veel minder aandacht krijgt.”

“Ook de voorbereiding van een autocoureur komt ook aan bod”, gaat Kumpen verder. “Er zijn nog wel eens mensen die zich afvragen hoe lastig het kan zijn om met een auto te racen, al is dat aantal al een pak verminderd sinds het indoorkarten populair is geworden. Iedereen die na tien minuten karten bekaf is, kan wel naar waarde schatten dat het fysiek zwaar is om een uur of meer met een racebolide aan de slag te gaan. Afgelopen zomer was in mijn Nascar-bolide soms tot meer dan 60 graden heet!”

Hoe dat afloopt, ziet u vanaf zaterdag 16 september op het streamingplatform VTM GO. Er worden zes afleveringen gemaakt, en iedere week wordt er een nieuwe online geplaatst. De seizoensfinale volgt zo vlak na de (hopelijk succesvolle) slotraces van de NASCAR Whelen Euro Series en Belcar-kampioenschap, die half oktober op Circuit Zolder worden verreden.

Via deze link kan u nu al de trailer van de reeks bekijken.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws