Q1 Trackracing succesvol in Zolder

Na de voor Q1 Trackracing dramatisch verlopen 45ste editie van de 24 Hours of Zolder was er amper tijd voor de volgende opdrachten van het Limburgse Porsche-team. Op donderdag 7 september was er immers al de derde afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux, wederom op Circuit Zolder, onmiddellijk gevolgd door de negende en tiende race van de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche Carrera Cup Benelux, ook op Circuit Zolder. En die afspraken zorgden voor twee zeges en een rits podiumplaatsen, wat meteen het beste laat verhopen voor het vervolg van het seizoen. Dat vervolg komt er al snel aan met nog voor het einde van september de volgende meetings van beide competities en de voorlaatste opdracht in de GT Cup Open.

Op donderdag 7 september was het afspraak op Circuit Zolder voor de derde van vijf meetings van de snelgroeiende Porsche Sprint Challenge Benelux. “Het is inderdaad een format dat meer en meer aanspreekt, met vijf meetings, telkens op weekdagen en alles in één racedag gebald”, legt teammanager Nicolas Vandierendonck uit.

Sportief werd het een mooie racedag voor het team uit Maaseik, met onder meer de vijfde en zesde zege in de klasse GT4 AM van de jonge en snelle Roemeen Bogdan Duma, waardoor hij een stevige stap naar de titel zet. Hij gaf bovendien blijk van zijn snelheid, door in de tweede race ook tweede GT4 algemeen te worden achter Nick Ho, met de tweede snelste rondetijd van alle deelnemers in een Porsche Cayman GT4 . Duma trekt dan ook naar Zandvoort, op 27 september, met als ambitie er de titel veilig te stellen. De nieuwkomer bij Q1 Trackracing, Jayraj Chokshi, tikte tweemaal als derde aan in de klasse. Tot slot nam ook teammanager Nicolas Vandierendonck zelf de start in de beide races en ook hij liet zich niet onbetuigd, met een podium in de klasse 992 AM in de eerste race, terwijl een race-incident een vroegtijdig einde aan de tweede wedstrijd maakte. “Maar met drie podiumplaatsen en twee zeges, blikken we op een zeer mooie dag terug”, aldus nog Vandierendonck.

Dirk Schouten en zijn eerste podium

Op zondag 10 september was het dan weer aan de Porsche Carrera Cup Benelux voor de negende en tiende race van het seizoen, ook op Circuit Zolder en voor niet minder dan 20.000 toeschouwers. Dat inspireerde Dirk Schouten duidelijk om alles uit de kast te halen en na een sterke vijfde plek in de eerste race, schakelde de Nederlandse rookie nog een versnelling hoger. Na een intense race mocht Dirk als tweede naar het podium.

“Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben… Eindelijk worden alle inspanningen beloond en het is een onwaarschijnlijk gevoel om hier als tweede te eindigen. Het is mijn eerste podium in de Porsche Carrera Cup Benelux en dit smaakt echt naar meer”, glunderde de jonge rijder van het Q1 Trackracing Team. Het was meteen ook de eerste zege van Schouten in het Rookie-klassement, waarin hij zijn tweede plaats verstevigt. Quentin Antonel reed naar een tiende en twaalfde plaats in de beide races. In de puntenstand bij de teams schuift Q1 Trackracing naar de vierde plaats op.

Op donderdag 27 september is Q1 Trackracing actief op Circuit Zandvoort, voor de vierde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux, en tijdens het weekend van 23 en 24 september is het team toe aan de afsluitende meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux en dat op het F1-circuit van Red Bull in Oostenrijk. Datzelfde weekend staat ook de voorlaatste meeting van de GT Cup Open geprogrammeerd, in Monza. Het wordt een druk najaar voor Q1 Trackracing!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws