Wederom Belgisch succes in de GT World Challenge Europe

Het afgelopen weekend stond in het Spaanse Valencia met de FANATEC GT World Challenge Europe by AWS Sprint Cup de achtste manche van het kampioenschap op het programma en ook nu vielen een aantal landgenoten in de prijzen.

De algemene overwinning in de eerste race op zaterdag ging naar de #88 Akkodis ASP Team Mercedes-AMG GT3 EVO van Marciello en Boguslavskiy. Het Belgische ComToYou Racing werd in de klasse PRO met Legeret/Haase en landgenoten Frédéric Vervisch en Nicolas Baert respectievelijk vierde en zesde, beide teams met een Audi R8 LMS GT3 EVO II. Daartussenin finishten nog twee andere Belgen, nl. Dries Vanthoor en Charles Weerts in de Team WRT BMW M4 GT3. Een achtste plaats was er weggelegd voor Maxime Martin die bij WRT het stuur van zijn BMW deelt met Valentino Rossi.

Foto met dank aan Patrick Hecq Photography (FANATEC GT World Challenge Europe)

Een eerste Belgisch succes die zaterdag hebben we te danken aan niemand minder dan Gilles Magnus die in de categorie GOLD de #21 ComToYou Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II samen met zijn teamgenoot Hutchison de overwinning pakte. Het duo werd 14de algemeen.

Geen nieuwe overwinning voor Magnus en Hutchison in de categorie GOLD op zondag tijdens de tweede race van het weekend, maar wel een mooie derde plaats en opnieuw 14de algemeen. Het Belgische Boutsen VDS, op zaterdag nog derde, pakte nu in dezelfde categorie met di Folco en Panis een tweede plaats.

Maar wellicht het mooiste Belgische moment daar in Valencia is de algemene overwinning van onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts in de #32 Team WRT BMW M4 GT3 die na een uur racen aan de finish een voorsprong hadden van net geen seconde (0.820 sec.) op de Tresor Attempto Racing Audi van Feller/Drudi. Legeret/Haase werd met ComToYou opnieuw vierde terwijl Frédéric Vervisch en Nicolas Baert nog net in de top 10 eindigden.

(foto’s met dank aan Patrick Hecq Photography – FANATEC GT World Challenge Europe & facebook Dries Vanthoor Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws