PK Carsport in Oschersleben: “Gewoon proberen winnen”

Het Belcar Endurance Championship zit in zijn laatste rechte lijn. Volgend weekend gaat het peloton van het nationale endurancekampioenschap aan de slag in het Duitse Oschersleben, half oktober volgt dan de seizoensfinale op Circuit Zolder. Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin trekken met de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 als koploper in de tussenstand richting Duitsland. Ook Matisse Lismont en de terugkerende Junior Planckaert doen met de PK Carsport BMW M2 CS nog helemaal mee om de titel in de TA-klasse.

In theorie kunnen Guelinckx, Longin en Longin dit weekend al zekerheid verwerven over de Belcar-titel, zowel algemeen als in de GTA-klasse. In de overall tussenstand tellen ze 38,5 punt voorsprong (met nog twee keer 52 punten te verdienen), in GTA is hun boni 21 punten (met nog twee keer 27 punten te veroveren). Toch willen de PK Carsport-troepen volgend weekend nog niet te veel aan die titels denken.

“We zullen gewoon proberen de race te winnen”, stelt Bert Longin met een brede grijns. “Als je niet met die bedoeling aan een wedstrijd start, dan hoef je toch niet eens naar Oschersleben af te reizen? PK Carsport is een team van winnaars. Dat is simpelweg onze ingesteldheid. En als het dan niet helemaal lukt – zoals in de recente 24 Uur van Zolder, toen we tweede werden – dan knaagt dat bij iedereen. Bij de bandenman, de tanker, bij Anthony, Peter, Stienes, mezelf en elk ander lid van het team. Maar dat zorgt dan weer voor extra motivatie.”

“Ik wil dit seizoen inderdaad wel eens een Belcar-race winnen”, voegt Stienes daar lachend aan toe. “Na drie tweede plaatsen wil ik ook eens op het hoogste podiumtrapje staan. De 24 Uur even buiten beschouwing gelaten – dat is sowieso een heel aparte race – bieden Oschersleben en Zolder met hun races over 125 minuten ons ook betere kansen om te winnen dan de wedstrijden aan het begin van het seizoen, die elk drie uur duurden. Daar hadden we met de Audi qua strategie weinig mogelijkheden. In races over iets meer dan twee uur, waar we met drie rijders ook twee keer moeten stoppen, kunnen we misschien wel één en ander proberen.”

De gele Audi met het nummer 1 is niet de enige titelkandidaat in de PK Carsport-box. In de TA toerwagencategorie doet de #24 BMW M2 CS ook nog volop mee voor de opperste bekroning. Na de klassezege in de 24 Uur Zolder telt het bommetje uit Beieren nu 10,5 punt achterstand op de leider in de tussenstand. Aan het stuur dit weekend Matisse Lismont en de herstelde Junior Planckaert.

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw achter het stuur van een raceauto kan kruipen”, stelt een opgewekte Planckaert. “Dankzij de uitstekende prestaties van Matisse en de jongens tijdens de 24 Uur doen we nog helemaal mee om de titel, en we zullen er alles aan doen om dat tot een goed einde te brengen.”

“Zowel voor Junior als voor mij is Oschersleben helemaal nieuw”, vult Lismont aan. “Het wordt dan ook een beetje uitkijken wat de ideale strategie voor de race wordt, ook al omdat er nog drie wagens om de titel strijden. Het wordt kwestie van alles en iedereen goed in de gaten te houden en tegelijk toch zo snel mogelijk te gaan.”

De 125 minuten durende race in Oschersleben start zondag om 11u30.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws