RedAnt Racing wil seizoen in Porsche Carrera Cup Benelux op een positieve noot afsluiten

Dit weekend wordt op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 verreden. Voor RedAnt Racing werd het een bewogen jaargang, maar de troepen van Bert Redant zijn vastbesloten om het seizoen op een positieve noot af te sluiten.

Het zijn drukke dagen voor RedAnt Racing. Het Oost-Vlaamse team werkte afgelopen weekend in Barcelona nog de finale van de 24H Series af – en greep er maar net naast de titel – en dit weekend is het zelfs op twee fronten actief: in het Duitse Oschersleben wordt de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship verreden, en op de Oostenrijkse Red Bull Ring staan de laatste twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma.

“Om dat alles georganiseerd te krijgen hebben we inderdaad een logistiek huzarenstukje moeten opvoeren”, stelt teameigenaar Bert Redant met een brede glimlach. “Maar dat brengt ook zo zijn beperkingen mee. Deze woensdag werd op de Red Bull Ring een testdag voor de Porsche Carrera Cup Benelux-deelnemers georganiseerd, maar omdat onze wagens nog op de terugweg van Barcelona waren, was het ons onmogelijk om daar aan deel te nemen. Zeker voor Sam Dejonghe is dat jammer, want Sam reed nooit eerder op het Oostenrijkse circuit.”

“Nu wordt er voor volgend weekend in Oostenrijk wel regen voorspeld, en we zijn druk aan onze regendans bezig om die weerberichten te laten uitkomen”, vervolgt Redant. “We zagen eerder dit seizoen al dat Sam op een natte omloop sterk uit de hoek kan komen. Het zou hem dus kunnen helpen om die langverwachte podiumplaats, waar hij dit seizoen al een paar keer dichtbij was, te kunnen veroveren.”

“In de aanloop naar het Oostenrijkse weekend werk ik nog wel een simulatorsessie af”, vult Dejonghe aan. “Voor het overige kijk ik er heel erg naar uit om op de Red Bull Ring te racen. Ik ben vast van plan om deze campagne positief af te sluiten. Het wordt dus alles geven, en af en toe ook wat risico’s nemen, ja. Bij de vorige meeting in Zolder was er al duidelijk wat progressie te merken, maar konden we het potentieel niet helemaal realiseren. Als we die lijn weten door te trekken, ook in de kwalificaties, dan is er volgens mij wel één en ander mogelijk.”

Op de #911 Porsche is het opnieuw de beurt aan Ad Geerts om in actie te treden. Terwijl zijn teammaat Luc Vanderfeesten in Zolder de bolide bestuurde, deed Geerts bij de vorige meeting wat competitieritme op bij een ander team. “En dat zou wel eens het verschil kunnen maken”, stelt Geerts. “Daarvoor was het van eind juni geleden dat ik nog achter het stuur van de Porsche was gekropen, en dat liet zich voelen. Nu zou ik sneller in het juiste ritme moeten kunnen geraken. Bovendien heb ik nog een andere reden om sterk voor de dag te komen. Mijn jongste zoon Sem racet dit weekend ook in de Porsche Carrera Cup Benelux, en het zou leuk zijn mochten we samen op het podium in de AM-klasse kunnen staan.”

De Porsche Carrera Cup Benelux racet zowel op zaterdag als op zondag op de Red Bull Ring, telkens om 16u40. Beide races worden live gestreamd op het officiële YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws