Stoffel Vandoorne nu officieel piloot bij Team Peugeot TotalEnergies

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, momenteel reserverijder bij Peugeot Sport, werd vandaag benoemd tot officieel piloot bij Team Peugeot TotalEnergies voor het FIA World Endurance Championship. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar werd dus vandaag door Peugeot bekrachtigd. De 31-jarige West-Vlaming zien we volgend jaar aan het stuur van de Peugeot 9X8.

Met de officiële aanstelling van Vandoorne kiest Team Peugeot overduidelijk voor duurzaamheid en stabiliteit en dit met maar één doel voor ogen en dat is volgend jaar strijden voor de overwinning tegen de felle en sterke concurrentie in de Hyypercar-klasse met niet minder dan tien fabrikanten.

“Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële coureur voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ben er bekend mee omdat ik in 2019 en 2021 heb geracet. Mijn doel was duidelijk om terug te komen naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse, met zoveel fabrikanten. De kans krijgen om te strijden voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het voor veel coureurs een droom is. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ik ben enthousiast om met PEUGEOT te beginnen,” laat Stoffel Vandoorne weten.

(foto’s met dank aan Media Stellantis Peugeot Sport)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws