Porsche Carrera Cup Benelux stevent af op zinderende finale

Het autosportseizoen 2023 zit in de laatste rechte lijn. De laatste zeges worden verdeeld, de titels worden toegekend en zo ook in de Porsche Carrera Cup Benelux. Uiteraard zal heel wat aandacht gaan naar het gevecht tussen Robert de Haan en Glenn van Parijs, maar dat zal niet het enige intense gevecht zijn in het prachtige Stiermarken worden. De titel bij de teams draait uit op een stevig duel tussen AUGUST by NGT en Richardson Racing, terwijl in de diverse klassen nog aardig om de podiumplaatsen zal gevochten worden. En uiteraard zijn de beide races op de Red Bull Ring de laatste kans op een zege of een mooie ereplaats dit seizoen. Hoe dan ook, iets na vijven op zondag 24 september valt het doek over een zeer geanimeerd en mooi seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023.

“Het is tot dusver inderdaad een mooi seizoen geweest”, weet Series Manager Olivier Aerts. “Zo tellen we na tien wedstrijden niet minder dan vijf verschillende winnaars, met vier zeges voor de leider in het kampioenschap, Robert de Haan, twee voor Glenn van Parijs en Larry ten Voorde (JW Raceservice), en telkens één overwinning voor Ariel Levi (Huber Racing) en Bertrand Baguette (AUGUST by NGT). Na die tien races stevenen we op een mooie finale tussen Robert en Glenn af. Die finale zal zoals onze filosofie het wil, op het scherp van de snee betwist worden, waarbij de fair play uiteraard op de afspraak zal zijn. Maar ik kijk evengoed uit naar de eindstrijd bij de teams, en uiteraard ook naar de gevechten om de ereplaatsen in de verschillende klassen.”

In de puntenstand worden Robert de Haan en Glenn van Parijs door 43 eenheden gescheiden, dus de Nederlander vertrekt als favoriet, maar in sport worden de prijzen op de meet uitgedeeld. In dat algemene klassement maken maar liefst vier rijders bovendien nog aanspraak op de bronzen medaille: Flynt Schuring (Huber Racing), Dirk Schouten (Q1 Trackracing), Ariel Levi en Sam Dejonghe (RedAnt Racing). Ook zij zullen tot op de meet strijden om mee naar het eindpodium te mogen. Zeker even spannend zal het eraan toegaan in de strijd om de tweede plaats bij de rookies, tussen Flynt Schuring en Dirk Schouten, Schouten die op Circuit Zolder zijn eerste podiumplaats in de Porsche Carrera Cup behaalde. Robert de Haan staat op één punt van de titel bij de rookies. En last but not least is er teamstrijd tussen AUGUST by NGT, Richardson Racing en Huber Racing.

Norden in PRO-AM, Chassang in AM

Ondertussen weten we sinds de wedstrijden op Circuit Zolder dat Sacha Norden (Team GP Elite) zich kampioen in PRO-AM mag noemen, terwijl Aaron Mason (Revs Motorsport) op weg is naar de tweede plaats, al moet hij nog wel opletten voor de beide Baporo Motorsport-rijders, Joan Vinyes en Jaime Font, die beide ook nog een kans op het zilver maken.

In AM missen we in Oostenrijk jammer genoeg Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport), waardoor Cedric Chassang (Team GP Elite) zich beste ‘AM’ van 2023 mag noemen, voor Ralph Poppelaars en Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing).

In Oostenrijk zien we weer een zeer mooi startveld, met de usual suspects, maar ook enkele gasten die voor de laatste race van het seizoen van de Porsche Carrera Cup komen proeven.

Zo brengt Target Competition twee nieuwe gezichten naar de PRO-klasse, met Zakhar en Artem Slutskii, een heuse tweeling overigens, terwijl ook Sam Jongejan zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux ‘Pro’ maakt. Hij doet het met JW Raceservice. De Amerikaan Pete Aranson doet het voor Speedlover in ‘AM’, net als Sem Geerts, maar hij verdedigt de kleuren van Hans Weijs Motorsport.

Afspraak dus komend weekend, met een race van 30 minuten en één ronde op zaterdag en zondag, met start tweemaal om 16u40. Beide races zijn uiteraard live te volgen via het Youtube-kanaal, de website en de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws