Sterke wedstrijd voor RedAnt Racing in Oschersleben

Terwijl een deel van het RedAnt Racing Team in Oostenrijk was voor de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux, tekende het team van de familie Redant ook present in Oschersleben, in het voormalige Oost-Duitsland. Daar werd de voorlaatste race van zowel het Belcar Endurance Championship en als de Porsche Endurance Trophy Benelux afgewerkt, in de vorm van een race over 125 minuten op zondag. John De Wilde en Michiel Haverans reden een zeer sterke race die zonder een euvel op de startgrid zeker op de tweede plaats had kunnen eindigen, niet in het minst door een zeer mooie eindspurt van Michiel Haverans en de snelste raceronde voor hem.

Voor veel rijders en teams was Oschersleben tot voor dit weekend onbekend terrein. Het compacte circuit viel echter in de smaak bij heel wat deelnemers, waaronder ook Michiel Haverans en John De Wilde.

“Ik vind het bijzonder uitdagend”, vertelde Michiel Haverans na de eerste meters op het 3,7 kilometer lange circuit. “Het is een circuit dat tegelijkertijd technisch, snel en compact is. Ik voel me er zeker goed. We hebben eerst op oude banden gereden tijdens de vrije training en pas later op de nieuwe banden, waarna ik nog enkele snelle ronden kon neerzetten.”

Het duo reed in de Porsche 992 GT3 Cup naar de vierde plaats op de startgrid en dat was een goede uitgangspositie voor de race van 125 minuten op zondag.

“Jammer genoeg was er een klein misverstand op de startgrid, waardoor we een minuut straftijd opliepen”, vertelde teammanager Marc Goossens na de race op zondag. “De jongens hebben vervolgens enorm hard gereden, daarin gesteund door het hele team, met prima pitstops en een goede strategie en als je dan ziet dat ze op amper één minuut en twintig seconden van de winnaar eindigen, dan weten we zeker dat er voor John en Michiel meer had ingezeten dan een podium in de Porsche Endurance Trophy Benelux en een vierde stek in het Belcar Endurance Championship. We gaan nu richting de finale van de beide series op Circuit Zolder, op 14 en 15 oktober en willen daar opnieuw goed presteren.”

John De Wilde nam inderdaad een prima opening van de race voor zijn naam, afgewisseld door Michiel Haverans die in de slotfase van de race nog de snelste raceronde van de hele wedstrijd en alle deelnemers op zijn naam zette, een opvallende prestatie van het jonge talent.

“Het is een fijn gevoel om die snelste raceronde te rijden, waar ook een punt aan verbonden is”, lachte Michiel na de race. “Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en afspraak op Circuit Zolder!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws