Moood M Cup: Van den Brand wint in Sankt Vith, Lommers kampioen

Afgelopen weekend vond de slotmanche plaats van de RACB Moood M Cup. Met nog 2 titelkandidaten die bovendien slechts 2 punten van elkaar gescheiden waren, keken we reikhalzend uit naar een spannend duel op het scherpst van de snee.
Van een duel om de zege was er echter weinig sprake. Ene Mats Van Den Brand was erop gebrand om zijn zege van vorig jaar te herhalen en vertrok als een speer uit de startblokken. Hij liet geen spaander van de concurrentie heel, noteerde terloops alle scratches op zijn naam en werd indrukwekkend 9e algemeen in een startveld met meer dan 20 Rally2 wagens. Andermaal een zeer sterk nummer van de Nederlandse piloot en co Eddy Smeets!

Philip Lommers


Achter de ongenaakbare Mats vochten Franky Boulat en Philip Lommers een robbertje uit voor de titel. Na kp 2 had Franky al een bonus van bijna 20 tellen opgebouwd, maar op kp 3 zou Philip Lommers van de baan gaan. De wagen eindigde op zijn dak en de opgave bleek onvermijdelijk. Iedereen dacht dat Franky rustig naar een nieuwe titel kon cruisen, want op dat moment stond hij met ruime voorsprong 2e wat voldoende was voor het kampioenschap. Maar op kp 5 liep het alsnog fout voor Franky en co Peggy. Ze maakten eveneens een sortie tussen de bomen en met flink wat averij werd de E36 ook tot opgave gedwongen. Daarmee was de titelstrijd beslecht, want Franky moest absoluut finishen om de titel te kunnen claimen.

Franky Boulat

Het kamp van Philip en co Peter switchte van verdriet naar vreugde en kon alsnog de champagne ontkurken! Een mooie bekroning voor een zeer regelmatig seizoen!
Met Franky en Philip out kregen we dus een onverwachte strijd voor de overige podiumplaatsen.

Tom Ceuppens

Daarbij trok de wederoptredende Tom Ceuppens aan het langste eind voor P2 na een vlotte rally. Hopelijk zien we Tom volgend seizoen weer terug voor een volledig seizoen in de M Cup en hebben we er dus weer een kampioenschapskandidaat bij! Wouter Lievens vervolledigde het podium en bevestigt na zijn vierde plaats in de Omloop zijn goede vorm. Dany Claesen finishte vierde en zal tevreden geweest zijn dat hij na zijn sortie in Bocholt weer aan de eindmeet stond.

Dany Claesen

Helaas noteerden we naast de sorties van Lommers en Boulat nog enkele opgaves. Jesse Monnens moest al vroeg naar de kant met een kapotte oliepomp en Sebastien Cammaerts parkeerde zijn wagen op kp 11 ook met mechanische problemen. Patrick Lievens en Wim Muilwijk verschenen ondanks hun inschrijving toch niet aan de start.
Voor het kampioenschap blijft de kloof tussen Philip Lommers en Franky Boulat dus ongewijzigd; Philip haalt het met twee punten voorsprong op Franky. Maar als een duiveltje uit een doosje klimt Mats Van Den Brand door zijn tweede zege van het seizoen uiteindelijk nog naar P3 met 32 punten. Dany Claesen pakt door zijn vierde plaats nog 10 punten extra en finisht eveneens als vierde in het kampioenschap.

Wouter Lievens
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws