Doel bereikt voor Xavier Dekeyser en Nele Tassaert

Voor Xavier Dekeyser en Nele Tassaert van het XT Racing-team was de East Belgian Rally ook een heel belangrijke uitstap. Niet alleen omdat ze voor het eerst de klassementsproeven in en rondom Sankt-Vith ontdekten. Maar zeker ook omdat het de laatste manche was van de Clio Trophy en zij een podiumplaats te verdedigen hadden. Nele Tassaert doet ons het verhaal van een bewogen zaterdag.

“East Belgian was inderdaad de laatste rally in de Clio Trophy. Deze rally hadden we nog nooit gereden dus was de voorbereiding op de onboards heel belangrijk voor ons. Wel hadden we alle mogelijke scenario’s berekend, want ons doel was 3de in de Trophy 2023 eindigen. We moesten rekening houden met Lyssia Baudet, Aaron Duville en Nard Ippen maar aangezien Aaron op voorhand forfait had gegeven was er al één concurrent minder. De Power Stage was cruciaal voor ons, indien Baudet of Ippen op de 1ste of 2de plaats in de EBR gingen eindigen. Bij de aanvang van de rally zat ons gevoel super maar na KP1 was het voor ons pure ontgoocheling. Onze tijden waren meer dan ondermaats en we kregen ze in het verloop van de rally ook niet op punt. Door de neutralisatie van KP3 werd de Power Stage verlegd naar KP4 en daar werden de 1ste en 2de plaats toegewezen aan Pierre-Manuel Brasseur en Lander Depotter, zodoende wij vanaf dat moment zeker waren van onze 3de plaats in de Trophy !!

Stress weg en nu genieten en onze tijden drastisch verbeteren. Dat ‘drastisch’ hebben we iets te letterlijk genomen, want op KP5 gingen we van de baan. Balen, balen, balen…. Bij terugkeer in de service hebben we besloten om niet meer te starten in Boucle 3. Nu waren we zonder schade van de baan gegaan, onze tijden zaten toch niet goed en de 3de plaats hadden we binnen. Waarom nog risico’s nemen? Liever nog een extra rally bij te nemen dit jaar dan nog eventueel schade te rijden dit weekend….

East Belgian Rally sluiten we met geen goed gevoel af. Geen goede rally voor ons maar soit, het is het volledig seizoen dat telt en daar zijn we heel tevreden over !!!! We weten aan welke punten we nog verder moeten werken en groeien, maar als team hebben we ons zeker al bewezen!! Nu kijken welke rally’s we dit jaar nog gaan rijden en de plannen voor 2024 verder uitwerken !!! We willen ons service Team Pyck-Mourisse nogmaals super bedanken voor de ondersteuning en vele leute die we al gehad hebben dit jaar !! Thx Gilles, Emile, Emile, Lars en Tom !!! En natuurlijk onze sponsors want zonder hen geen rally !!!!!!!!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws