Kampioen Lander Depotter!

Voor Lander Depotter waren het zaterdag in de East Belgian Rally echt gemengde gevoelens. De kersverse Clio Trophy-kampioen doet ons zijn wedstrijdverhaal.

“Wat een wedstrijd, niet onze sterkste wedstrijd in de East Belgian Rally” opent Lander. “Maar met een verstandige, foutloze aanpak konden we onze 3de overwinning van het seizoen nemen!

De eerste boucle zaten we niet meteen in het ritme en verloren we heel wat tijd op de 1ste plaats. Na ons in het service te “resetten” waren we weer vol goede moed gestart aan de 2de boucle om wat tijd goed te maken. Tot we opeens te horen kregen dat onze concurrentie 1 minuut straftijd had gekregen door te vroeg in te klokken bij één van de tijdscontroles.
Dit veranderde de wedstrijd compleet, een goed, snel ritme rijden zonder al te grote risico’s te nemen was het enigste wat we nog moesten doen om de titel mee te kunnen nemen naar huis. En dit loonde met enkele snelste tijden in de tweede helft van de wedstrijd!

Met een heel constant seizoen waarbij we drie 1ste plaatsen en twee 2de plaatsen konden meenemen naar huis kunnen we ons de Clio Trophy Belgium Kampioenen noemen van 2023! Een super grote ‘dankuwel’ aan co-piloot Jasper Maelfait voor dit schitterend seizoen, alsook grote dankuwel aan ons team, Orfys Rally Rents voor opnieuw de uitstekende service!

Ook een grote dankuwel aan iedereen die ons geholpen heeft dit seizoen, en die dit mogelijk maken en natuurlijk ook al onze supporters die aanwezig waren! Bedankt ook aan onze partners: SD Metalworks, Eco-Wash Systems , Kristof Lateur Totaalproject & Zwembadtechniek,Neyt Decor, Kantoor Delaere, Louis Vandenborre,Paperbirds, M CAR TECH en IMAGO / Motorsport Branding.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws