Afspraak voor rallyliefhebbers in Frankrijk

Waar afgelopen weekend de meeste rallyliefhebbers nog naar de Oostkantons trokken naar aanleiding van de East Belgian Rally, kiezen er veel voor om dit weekend de landsgrens over te trekken.

Chris Ingram

Eén van de publiekslokkers wordt zeker de Rallye Charlemagne, enkele kilometers over de Belgisch-Franse grens, met als wedstrijdcentrum Hautmont. Niet alleen de kwantiteit is er aanwezig met 166 inschrijvingen, maar ook de kwaliteit is van een hoog niveau. Want zeg zelf, als je én Sébastien Loeb, én Chris Ingram én Stéphane Lefebvre aan de start krijgt, dan mag je toch al een fiere borst opzetten? Zowel Loeb als Ingram starten er met een Volkswagen Polo GTI R5, Lefebvre mikt op de zege aan het stuur van een Citroën C3 R5.

Maar het bij deze mensen houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. Ook uit ons land zien we heel mensen klaar om een al of niet dichte ereplaats te behalen. Denken we daarbij maar aan Melissa Debackere, die met de Skoda Fabia R5 al een heel seizoen in Frankrijk actief is en daar mooie resultaten bijeen reed. Of Chris Van Woensel, die na Staden, nog eens de Mitsubishi Lancer WRC05 aan de start brengt. Twee piloten die zeker hun woordje kunnen meepraten in de debatten.

Kurt Boone

Of komt de verrassing van Kurt Boone, met de Mitsubishi EvoX R4? De garagist uit het West-Vlaamse Pollinkhove kiest vooral door drukke beroepsbezigheden ietwat zijn wedstrijden uit, en trekt daarbij enkele malen over de taal-en/of landsgrens. In België kennen we al de snelheid van Boone, misschien zullen de Fransen deze nu ook ontdekken. Ook al in een Mitsubishi zien we François Geerlandt fungeren als co van de snelle Noord-Fransman Victorien Heuninck. Verder zijn er nog de WRC-rijders Sébastien Sturbois, Rudy Bouvart, beiden op Toyota Corolla, en Eric Cunin(Skoda Fabia) die de Belgische kleuren verdedigen. Als is het ook uitkijken naar de prestatie van Steve Coussaert(Citroën C2 S1600), Laurent Mottet(Peugeot 306 GTI) en Thierry Boulanger(BMW 318 Compact E46).

Het lijstje der Belgen houdt hier zeker niet bij op, want er is ook nog Freddy Wecxsteen(Peugeot 208), Marc Delfosse(Suzuki Swift GTI), Michaël Nuée(Peugeot 208 R2), Joël Borgnet(Suzuki Ignis Sport) en Emilie Milleville, die de taak van navigator op haar neemt in de Peugeot 106 XSI van Charlie Poivre.

Armand Fumal

Wat verder in La douce France zien we nog enkele Belgen actief, naar aanleiding van de Rallye Coeur de France, in Vendôme. Armand Fumal haalt er nog eens de Alpine A110 van onder het stof (laatste rally was Spa ’22), om ten strijde te trekken tegen een ruime delegatie Franse Alpine-rijders. Stéphane Prévot en Damien Withers, afgelopen week nog actief in de EBR als co van respectievelijk Johan Dekens en Cédric Cherain, nipt 2e, nemen dit weekend beiden plaats in een Porsche GT3. Prévot aan de zijde van Gwenaël Lagrue, Withers samen met Julien Dupont.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws