Andy Lefevere met VW Polo R5 in Hemicuda en Kortrijk

We zien Andy Lefevere dit jaar nog 2 maal aan het werk met de VW Polo R5 waarmee hij goed presteerde in de Rally van Staden en de A&D Omloop van Vlaanderen.

“Roeselare ging inderdaad goed, maar helaas konden we het verhaal niet afmaken,” aldus de zaakvoerder van Yprauto. “Oorspronkelijk had ik voorzien om enkel Staden en de Omloop te rijden met de Polo, maar het heeft me heel goed bevallen en we doen er nog de Hemicuda en Kortrijk bij.
Niet enkel de Polo is me goed bevallen, maar ook het systeem van huren. Uiteindelijk is het maar een klein stukje duurder of zelf een wagen klaarstomen. Klinkt misschien raar voor een garagist, maar we hebben het al zo druk met de garage dat ik niet sta te wachten op extra stress om een rallywagen klaar te krijgen.”

Eerder reed Andy al enkele wedstrijden met een Skoda Fabia R5, maar de VW Polo lijkt hem beter te liggen. “Fred Miclotte (SXM)vertelde me dat de klanten meestal liever de Skoda hebben omdat de VW te nerveus is, maar dat bevalt mij net. De Polo is een heel leuke wagen, wat nerveus maar heel handelbaar. De nieuwe Skoda zal wel een pak efficiënter zijn, maar daar lig ik niet wakker van…”

Met de VW Polo R5 zal gereden worden in de Hemicuda Rally, een wedstrijd die Andy al meerdere keren won, en in de Rally van Kortrijk. “Hopelijk zijn de omstandigheden een beetje gelijkaardig, want in Kortrijk zal de tegenstand waarschijnlijk nog een pak steviger zijn. Ik wil me in beide wedstrijden vooral amuseren! Deze winter gaan we verder doen aan de BMW en de Mercedes afwerken om op onverhard te gaan rijden…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws