Thierry Neuville: ‘Verkenningen in Chili zullen heel belangrijk zijn”

Het Hyundai Shell Mobis World Rally Team gaat met hernieuwde vastberadenheid naar de Rally Chili, met als doel de reeks podiumplaatsen uit te breiden naar vier op een rij. Het Zuid-Amerikaanse evenement is de elfde ronde van het FIA World Rally Championship 2023 en de laatste gravelrally van het jaar.

De gladde, bochtige wegen van Rally Chili liggen in en rond de bergachtige stad Concepción; gesloten bospaden bieden krappe, technische secties die in contrast staan met het oceaanlandschap van de open kustwegen die ook op het programma staan. Daarnaast biedt de rally vaak verraderlijke omstandigheden en wordt het profiel af en toe vergeleken met dat van Rally Finland, Rally de Portugal en Wales Rally GB. Gedetailleerde pace notes en constante aandacht van de bemanning zijn daarom cruciaal voor een succesvolle finish in Chili.

Thierry Neuville: “Rally Chili is nog maar één keer eerder verreden en deze keer zijn er veel nieuwe klassementsproeven, dus onze eerdere ervaring helpt niet echt bij onze voorbereidingen. Daarom zal de verkenning erg belangrijk zijn. De vorige keer in Chili was het behoorlijk zwaar voor me omdat ik een zware crash had, maar we gaan dit jaar terug met het doel om een goede rally te rijden en het weekend op het podium te eindigen. Daarvoor hebben we consistentie nodig, een goed gevoel in de auto en een afstelling die goed werkt op de wegen. Als we al die dingen op één lijn kunnen krijgen, zullen we snel zijn.”

Foto’s: Hyundai Motorsport Media Chili 2019

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws