Guillaume de Mévius met Toyota Hilux in Rally van Marokko

Het is de logische volgende stap! Na een reeks uitstekende prestaties aan het stuur van een G Rally Team OT3, waarbij hij enkele dagen de leiding van de Dakar 2023 in zijn klasse in handen had, zal Guillaume de Mévius van 13 tot 18 oktober kunnen proeven van de topcategorie van het World Rally-Raid Championship (W2RC) en dat tijdens zijn deelname aan de Rally van Marokko. Voor de gelegenheid zullen Guillaume en zijn bijrijder François Cazalet plaatsnemen in de cockpit van een Toyota Hilux T1+ van het Belgische Overdrive Racing team, een van de referentieteams in de discipline…

“Voor mij is de tijd gekomen om mijn geluk te beproeven in de topcategorie van de rally-raid”, legt Guillaume de Mévius uit. “Vergis u niet, deze deelname aan de Rally van Marokko in een Toyota Hilux T1+ van Overdrive Racing is nog geen officieel stuurwiel, maar een initiatief dat door de inzet van verschillende partners mogelijk wordt gemaakt. Het doel is dan ook om onze competitiviteit te tonen, om zo een volgende stap voor te bereiden.”

Omdat de wedstrijd ideaal gelegen is op de kalender, kan de Rally van Marokko traditioneel op een topbezetting rekenen. “Alle favorieten zullen er zijn”, bevestigt Guillaume de Mevius. “Het is dus een prachtige kans om in dezelfde categorie uit te komen als de grote namen uit de discipline. Het belangrijkste doel is eigenlijk om te laten zien dat de jeugd potentieel heeft in een discipline als rally-raid. Ik weet ook dat het nog wel even zal duren voordat ik aanspraak op een zege kan maken, maar ik ben van plan om deze ervaring te maximaliseren. Vorig jaar nam ik deel aan deze wedstrijd met de OT3 die zich toen nog in zijn ontwikkelingsfase bevond en als er op de tweede dag geen onderdeel stuk was gegaan, hadden we de categorie kunnen winnen. Dat laat het beste voor toekomst verhopen…”

De Rally van Marokko, traditioneel beschouwd als een uitstekende voorbereiding op de Dakar en georganiseerd volgens de hoogste normen door David Castera, begint op vrijdag 13 oktober met een proloog in Agadir, de startstad. De eerste etappe van 721 kilometer brengt de deelnemers naar Zagora, vanwaar de tweede etappe van start gaat in de vorm van een lus van 388 kilometer. Zagora is weer het centrum van etappe 3, een lus van 444 kilometer, voordat het evenement naar Merzouga gaat (etappe 4, 426 kilometer). De slotdag van de race bestaat ook uit een lus, met 152 kilometer tegen de klok.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws