Potty en Cherain beslechten titelduel in Spa

De Spa Rally, die op zaterdag 25 en zondag 26 november de finale van het Belgian Rally Championship 2023 vormt, zal zeker niet onopgemerkt voorbijgaan! De titel van Belgisch kampioen wordt er immers uitgereikt, en in het kamp en bij de supporters van Maxime Potty en Cédric Cherain staat men nu al te trappelen van ongeduld!Omdat hij in de East Belgian Rally al heel snel de strijd moest staken miste Maxime Potty de kans om nog voor het eind van het seizoen zeker te zijn van de titel. In diezelfde rally wist Cédric Cherain bovendien de punten van de tweede plaats binnen te halen. Het gevolg is dat de titelstrijd tussen de rijder van de Citroën C3 Rally2 en die van de Hyundai i20 N Rally2 pas in de Spa Rally zal worden beslist!

Met niet minder dan 30 punten te verdelen – 25 voor de overwinning en vijf bonuspunten voor de snelste rijder in de in een wedstrijd over twee dagen verplichte Power Stage – is alles dus nog mogelijk. Bij de bookmakers blijft Potty evenwel de favoriet. Met 23 punten voorsprong op Cherain kan de jonge wolf uit Hamoir een wat afwachtende houding aannemen en heeft hij een grote kans om de jongste Belgische rallykampioen ooit te worden.Maar zoals Potty zelf tot eigen scha en schande in Sankt Vith moest ondervinden volstaat een klein foutje of mechanische pech, hoe klein ook, om de situatie helemaal om te gooien.

Voor Cédric Cherain hoeft er niet te veel gerekend te worden: hij moet winnen! En als Maxime Potty het einde van de Spa Rally haalt, allicht ook nog de beste tijd in de Power Stage neerzetten.

Voor Potty is de situatie wat ‘comfortabeler’. Indien Cherain de maximale 30 punten haalt via een zege en de snelste tijd in de Power Stage, moet Potty acht punten scoren. Door bijvoorbeeld zesde in de einduitslag te worden…U hebt het begrepen: er zal tijdens de volgende weken links en rechts nog wel een gokje worden gewaagd en de spanning zal richting het laatste weekend van november alleen maar stijgen.

Maxime Potty of Cédric Cherain ? Om dat te weten te komen, en niets van een immer spectaculaire, onvoorspelbare en bewogen seizoensfinale te missen, moet u eind november naar de regio rond Spa afzakken!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws