Vlamingen trekken terug over de landsgrenzen

Na vorige week heel wat Belgen te zien in onder andere de Rallye Charlemagne en Rallye Coeur de France, kiezen nu terug een deel (West)-Vlamingen voor een deelname in het buitenland.

Zo trekken Pieter-Jan Maeyaert en Yves Dewulf met de vertrouwde BMW M3 naar de Italiaanse San Remo Rally Storico. De Roeselaarse ondernemer zal daar strijden tegen merkgenoten als Marty Mc Cormack, Ernie Graham en Pierre Vonic. Andere podiumkandidaten zijn “Lucky” met de Lancia Delta Integrale 16V, Tibor Erdi Junior met de Ford Sierra Cosworth 4X4, Guy Trolliet(Porsche 911) en de bij ons bekende Valter Jensen met een Ford Escort RS1800 MKII.

Meer Vlamingen in de Franse Rallye terre des Cardabelles, met als wedstrijdcentrum Milau. Bernd Casier en Filip Pyck kunnen op het onverhard misschien een leuke strijd in de strijd leveren met als inzet de beste West-Vlaamse Ford Fiesta Rally 2-piloot. Net zoals het boeiend kan worden bij de Fiesta Rally 3-rijders Dominique Bruyneel en Bart Sobry. Ook Maxim Decock en Tom Buyse komen er aan de start in de vertrouwde Opel Corsa Rally 4.

Bernd Casier
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws