Team WRT met Dries Vanthoor winnen de Indianapolis 8Hour

Het Belgische BMW M Team WRT van Vincent Vosse heeft het afgelopen weekend de vierde en voorlaatste race van de Intercontinental GT Challenge (IGTC) gewonnen en dit dankzij Philipp Eng, Sheldon van der Linde en onze landgenoot Dries Vanthoor aan het stuur van de BMW M4. Het trio had aan de finish van de iconische ‘Indianapolis Motor Speedway’ ruim 53 seconden over.

De #30 BMW M4 GT3 startte vanaf een vierde stek maar Eng wist zich al in de eerste bocht naar de kop te wringen. Het trio verloor tijdelijk de leiding na een drive-through penalty maar met een perfecte snelheid en minder bandenslijtage omwille van de koelere temperaturen reed Eng van de vierde naar de tweede plaats.

Met nog iets meer dan twee uur racen waren het thans teamgenoten Augusto Farfus en onze landgenoten Maxime Martin en Charles Weerts die in de #31 WRT BMW M4 GT3 aan de leiding hingen. Helaas raakte Farfus betrokken in een incident (aanrijding met een tragere deelnemer) waardoor de voorwielophanging beschadigd raakte. WRT kon de wagen nog oplappen maar de #31 verloor meer dan tien ronden.

“Het geeft een geweldig gevoel om voor het eerst met het BMW M Team WRT te winnen op Amerikaanse bodem. We hadden twee sterke wagens en lagen op koers voor een dubbele overwinning maar die fouten gebeuren nu eenmaal, dat is racen,” laat Vincent Vosse weten.

Ook Dries Vanthoor was in zijn nopjes. “Wat een geweldige overwinning! Met dank aan BMW M Motorsport, het team en natuurlijk Philipp en Sheldon! Na die drive-through penalty gaven we niet op, vochten hard en werden uiteindelijk beloond.”

(Foto’s met dank aan BMW Group PressClub Global)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws