Anthony Kumpen is klaar als nooit tevoren en gaat op jacht naar derde titel

Komend weekend doet Anthony Kumpen in het kader van het American Festival op Circuit Zolder een gooi naar zijn derde titel in de NASCAR Whelen Euro Series. Met zijn Chevrolet Camaro uit de ateliers van PK Carsport wil Kumpen bij de seizoensfinale op zijn thuiscircuit iedereen achter zich laten.

De puntentelling van de NASCAR Whelen Euro Series is van dien aard dat de titelstrijd meestal pas tijdens de seizoensfinale wordt beslist. Zo ook dit seizoen. Na tien races trekt Anthony Kumpen als vierde in de tussenstand, en met 23 punten achterstand op leider Gianmarco Ercoli, naar de twee slotraces die volgend weekend op Circuit Zolder geprogrammeerd staan.

“Tijdens het slotweekend zijn er zoals steeds dubbele punten te verdienen”, aldus Kumpen, die eerder al in 2014 en 2016 op de Europese NASCAR-titel beslag wist te leggen. “Dat betekent dat er nog heel veel mogelijk is. Kort samengevat: als ik beide races win, en Ercoli finisht niet twee keer tweede, dan word ik kampioen.”

Dat klinkt makkelijk, maar is het uiteraard niet. Aan de voorbereidingen van het PK Carsport-team zal het echter niet liggen.

“We hebben recent uitstekend kunnen testen”, vervolgt Kumpen. “Tijdens die testsessies vonden we ook enkele afstellingen die ons volgend weekend zeker van pas zullen komen. Een perfecte voorbereiding dus, ik was er nooit eerder zo klaar voor. Bovendien denk ik wel te mogen zeggen dat ik de Zolderse omloop een beetje ken. Beter dan de meeste van mijn titelconcurrenten in ieder geval. Bovendien is die vierde plaats misschien niet zo een slechte uitgangspositie. Bovenaan de tussenstand worden Ercoli en zijn landgenoot Ghirelli door slechts vier punten gescheiden. Je mag er dus van uitgaan dat zij vooral elkaar de loef zullen proberen afsteken. En daar kan ik zeker mijn voordeel uit halen.”

Kumpen beseft echter terdege dat hij een foutloos seizoensslot zal moeten neerzetten. “Wie in het laatste weekend van het seizoen een steek laat vallen, die mag het vergeten”, stelt hij onomwonden. “Mijn eerste doel is de race op zaterdag winnen. Dat zal de druk op de Italianen voorin alleen maar opdrijven. Waardoor ze misschien sneller in de fout zullen gaan.”

Het American Festival is ook het decor voor de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship, waar PK Carsport ook voor de titel gaat. Kumpen heeft echter geen schrik dat zijn rol als team manager voor de Belcar-activiteiten hem bij zijn NASCAR-races zal hinderen.

“Ten eerste start de Belcar-wedstrijd na mijn laatste NASCAR-race”, legt Kumpen uit. “Dat is dus al een meevaller. En wat de aanloop van het weekend betreft: we hebben het team op de nodige plaatsen versterkt, zodat ik me dit weekend weinig van het organisatorische deel moet aantrekken. Ik kan me dus helemaal toeleggen op mijn NASCAR-wedstrijden.”

De eerste van die races start zaterdag om 14 uur, de tweede en beslissende wedstrijd wordt zondag om 14u05 op gang getrokken. Beide races worden live gestreamd op het YouTube-kanaal van EuroNASCAR. De afloop van dit spannende seizoenseinde kan u uiteraard ook bekijken in de VTM GO-reeks ‘The Long Road Home’. Daar is men ondertussen aan de vierde aflevering toe, de ontknoping in Zolder zal over twee weken online staan.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws