Xwift Racing Events blikt terug op een geslaagd eerste seizoen

Xwift Racing Events zette dit seizoen de stap van de nationale autosport naar de internationale racescène en dat in samenwerking met TOYOTA GAZOO Racing Europe. Het team van Pieter Denys gaf present in de hoogstaande GT4 European Series met één Toyota GR Supra GT4 EVO voor het Frans-Belgische duo Etienne Cheli en Antoine Potty, twee jonge beloften uit de GT-racerij. Zij behaalden in de eindstand van het kampioenschap de vierde plaats, na twee zeges, een podiumplaats en nog een reeks ereplaatsen, waaronder een vierde plek tijdens het afsluitende weekend in Barcelona. Nu al bereidt het team zich intensief voor op het komende seizoen 2024, waarover in de loop van het tussenseizoen meer nieuws.

“Ik wil in de eerste plaats het hele team, de partners en de organisatie van de GT4 European Series bedanken voor het sterke, eerste seizoen op het Europese speelveld”, aldus teameigenaar Pieter Denys. “We zijn nu enkele weken na de finale in Barcelona en het is tijd om een round-up te maken. We zijn het seizoen sterk gestart, met een puntenfinish bij ons debuut in Monza en vervolgens zeges in Paul Ricard en vooral op eigen boden, in Spa-Francorchamps. De tweede helft van het seizoen was moeilijker, onder meer vanwege het ongeval in Misano en de problemen in Hockenheim. In Barcelona tijdens het slotweekend zat er nog een ereplaats in, waarmee we onze vierde plaats in het kampioenschap veiligstelden, al moet ik eerlijk toegeven dat een plaats op het podium eigenlijk wel verdiend zou geweest zijn, alleen al vanwege de inzet van het hele team, een jong team, dat, ik herhaal het, zijn debuut in de Europese GT-racerij maakte. Laat me ook toe onze Franse rijder, Etienne Cheli te feliciteren met zijn titel in de Franse GT4.”

Leren uit de ervaring van 2023 en sterker terugkomen

Jack De Keijzer (Principal Coordinator Team Management & Logistics Toyota Gazoo Racing Europe) had een boodschap die in dezelfde lijn lag: “Het seizoen van de 2023 GT4 European Series met Xwift Racing Events ligt inderdaad achter ons… Het was een nieuw team met een nieuwe auto en twee jonge talenten achter het stuur van de Toyota GR Supra GT4 EVO en dat waren de ingrediënten voor goede resultaten en interessante momenten tijdens het seizoen. Er waren inderdaad ups en downs, maar de groeiende ervaring met afstellingswijzigingen, betere pitstops en doorgedreven trainingen hebben geresulteerd in een vierde plaats in het kampioenschap. Misschien is het niet helemaal het resultaat waar we allemaal naar streefden omdat we altijd willen winnen, maar het was het beste wat we er dit jaar uit konden halen. Ik denk dat het een stevige rit is geweest voor het jonge en debuterende Xwift Racing Events team en ik hoop dat de lessen uit 2023 zullen dienen om in 2024 een stap voorwaarts te zetten. Dus blijf pushen jongens en kom sterker terug!” Voor Xwift Racing Events start nu al het seizoen 2024, waarin de GT4 European Series zonder meer een mogelijke piste blijft, naast andere opties met de Toyota GR Supra GT4 EVO, maar daar volgt over afzienbare tijd meer nieuws over!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws