Eerste winnaars en kampioenen in Porsche Sprint Challenge Benelux gekend

Voor één keer stond de eerste dag van het Racing Festival in het teken van races, met als centrale gast op vrijdag de Porsche Sprint Challenge Benelux, met één lange vrije training, twee korte kwalificatiesessies en twee mooie races van 30 minuten op het programma. Dat wil meteen ook zeggen dat de eerste winnaars van deze jaargang 2023 al bekend zijn…

Het was Alexander Goddijn (Team GP Elite) die vanaf de polepositie startte in de eerste race, vastbesloten om de trend in de stand van het kampioenschap om te buigen ten opzichte van Jaxon Verhoeven (Speedlover). De deelnemers kregen echter te maken met een plotse bui die even hevig als kort was! In deze omstandigheden wist Verhoeven de opening te vinden om de leiding over te nemen en de zege veilig te stellen, voor Goddijn en Sacha Norden. Twee titels werden eveneens beslist in race 1: Jean-Pierre Verhoeven werd gekroond tot kampioen in de 992-AM-klasse, terwijl Arthur Peeters de GT4-kroon pakte!

Hoewel Jaxon Verhoeven veel troeven in handen had bij de start van de laatste race van het seizoen, liet Alexander Goddijn geen kans onbenut om snel de controle over te nemen in die tweede race, een tweede race die werd gekenmerkt door twee neutralisaties ‘Code 60’. En tijdens de laatste herstart was Goddijn iets minder goed weg, waardoor Verhoeven opnieuw kon voorbij kon! Vastbesloten om in de laatste ronde geen risico’s te nemen, stelde Jaxon Verhoeven zijn titel 2023 veilig door zijn grootste rivaal naar de zege te laten rijden. Opnieuw was het Sacha Norden die het podium vervolledigde, terwijl Jean-Pierre Verhoeven en Arthur Peters de 992-AM en GT4-klassen opnieuw wonnen en de jonge Roemeen Bogdan Duma, pas 17 jaar oud, de GT4-AM-klasse won.

(foto’s met dank aan Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws