Andy Lefevere leider na dag 1 in Hemicuda Rally

1 klassementsproef in de buurt van Middelkerke, dat stond op het zaterdagprogramma van de Hemicuda Rally.

Gezien er gestart werd in omgekeerde orde, moesten de toppers de 9,40 km op de meestal betonwegen afwerken met de lichtbak op de wagen. Ondanks het feit dat hij zelf aanhaalde een niet zo’n goede kp te hebben gereden, klokte Andy Lefevere met de Volkswagen Polo GTI Rally2 toch de besttijd af. Hij was 7.1 sec sneller dan Bjorn Syx(Citroën C2 Rally2), die wat problemen kende met de leeslamp van co Ari Vanrobaeys die niet op de voorziene plaats bleef hangen.

Jim Van den Heuvel was met de Renault Clio Rally 3 tot veler verrassing goed voor een derde stek, op 17,4 sec van leider Lefevere. Kurt Boone, die zijn eerste meters afwerkte met de ex-Henk Vossen Ford Fiesta Rally 2, volgde op een goede 18 seconden. Steve Bécaert was met zijn Fiesta goed voor plaats 5, maar moest na het overschrijden van het podium de handdoek gooien met een kapotte motor.

Richard Pex(Citroën C3 Rally 2), BRC-Junior kampioen Jonas Dewilde(Renault Clio), Bert Coene(Ford Fiesta Rally 2), Chris Vandamme(Alpine A110) en Gunther Monnens (Porsche 991 GT3) vervolledigen de top 10. De Limburger stond aanvankelijk op plaats 5, maar incasseerde tien strafseconden door het te laat pointeren aan een tijdscontrole.

Zondag volgen er nog drie ronden van telkens drie klassementsproeven, of nog meer dan 105 km tegen de chrono.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws