Laatste pole voor Lamborghini

In het Belcar Endurance Championship werden deze namiddag de laatste kwalificaties van het huidige seizoen afgewerkt en daarin was de #2 Lamborghini Super Trofeo Evo 2 het snelste. Russel Racing by NGT met Christoff Corten, Jeffrey Van Hooydonck en Hans Thiers start dus morgen van op de pole positie. De #54 Q1 Trackracing Porsche 992 Cup was 0.406 sec trager. Belgium Racing reed met de #99 Porsche de derde tijd gevolgd door de #1 PK Carsport Audi GT2. De tweede wagen van Belgium Racing, de #98 Porsche vervolledigde de top 5.

In GTB ging de snelste tijd weinig verrassend naar de #75 Mercedes AMG GT4 van Dirkx Motorsport met Jarne Geussens en Cédric Wauters. Tweede werd de BMW M4 GT4 van G&A Motorsport gevolgd door eveneens een M4 van Hamofa Motorsport.

Net als tijdens de vrije training voormiddag was in de klasse TA ook hier de snelste tijd voor de #43 Cupra TCR van GTE Racing van Maxim en Gunther Van Den Hove. Ook VDW Motorsport was met de BMW E46 best of the rest in de klasse TB.

De laatste 125 minuten race van het Belcar Endurance Championship 2023 start morgen 15 oktober om 15.25 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws