Anthony Kumpen eindigt vijfde in de race op zaterdag

Twee overwinningen tijdens het American Festival in Zolder konden Limburger Anthony Kumpen de titel dit weekend in de NASCAR Whelen Euro Series nog opleveren. Na een ietwat mindere kwalificatie die hem net buiten de top 10 deed eindigen kon hij niet meedingen voor de pole positie tijdens de Superpole. Kumpen zou de race aanvangen van op de zesde startrij en die start werd omwille van het regenweer met enige vertraging en achter de safety car deze namiddag op gang getrokken.

Na drie ronden achter de safety car, waarvan er ééntje meetelde in de race, werd uiteindelijk groen licht gegeven en onze landgenoot zat meteen goed mee vooraan doch was op achtervolgen aangewezen. Paul Jouffreau reed in zijn Ford Mustang het gros van de race aan de leiding maar naar het einde toe kwam Lucas Lasserre sterk opzetten en ging uiteindelijk ook voorbij Jouffreau. Lasserre won, voor Jouffreau en Giorgio Maggi. Tobias Dauenhauer finishte op een vierde plaats net voor Kumpen die de top 5 vervolledigde.

Met nog één race te gaan in de NASCAR Whelen Euro Series is het in theorie nog mogelijk dat Anthony Kumpen zich morgen tot kampioen kan kronen, maar dan moet het in de praktijk uiteraard ook nog lukken. Onze landgenoot heeft nu 326 punten en staat nog steeds vierde in het algemene klassement. Lucas Lasserre staat op P1 met 344 punten, gevolgd door Vittorio Ghirelli – vandaag zesde achter Kumpen – met 343 punten en Gianmarco Ercoli – vandaag 10de – die 339 punten achter zijn naam heeft staan.

Wie morgen eerste eindigt scoort 80 punten en her en der is er ook nog een bonus te verdienen. In theorie, met 18 punten achterstand, is alles dus nog mogelijk. Fingers crossed!

Marc Goossens kwam helaas niet aan de start. Zijn wagen, de #56 Chevrolet Camaro die hij in de EuroNASCAR 2 deelt met Sven Van Laere, raakte deze voormiddag bij een incident zwaar beschadigd en raakte niet op tijd hersteld.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws