Dubbele pech voor PK Carsport op zaterdagvoormiddag

Nu de vrije trainingen in het Belcar Endurance Championship en kwalificatiesessies in de NASCAR Whelen EuroSeries en de Belcar Skylimit Sprint Cup achter de rug zijn maakt Circuit Zolder zich met het American Festival op voor de eerste races die namiddag van start gaan.

In de Belcar Skylimit Sprint Cup klokte de #552 BMW 4 van Ruud Boffin de snelste tijd, gevolgd door de #555 BMW M2 Competition van Paul Lievens. De #315 BMW E36 ML3 van Hendrix Bram werd derde.

Geen Anthony Kumpen in de Superpole van de NASCAR Whelen Euro Series deze voormiddag. De Limburger, die dit weekend alles op alles zet om alsnog de titel te pakken, finishte in de kwalificaties op een 11de tijd, net buiten de top tien die even later vijf minuten tijd had om een snel rondje neer te zetten.

In die Superpole reed Paul Jouffreau in de #3 Ford Mustang de snelste tijd en was maar liefst 1.334 seconde sneller dan P2 voor Giorgio Maggi in de #18 Ford Mustang. Marc Goossens, die het wel tot de Superpole schopte reed in zijn Chevrolet Camaro met het nummer #56 op de deuren de 10 de tijd.

Als laatste stond er een vrije training van het Belcar Endurance Championship op het programma die niet volgens plan ging voor de Audi van PK Carsport. De wagen raakte betrokken in een incident en moest getakeld worden.

De #54 Q1-Trackracing Porsche 992 Cup was in die vrije training in de klasse GTA een seconde sneller dan de #2 Lamborghini Super Trofeo Evt 2 van Russel Racing by NGT.

In GTB ging de snelste tijd naar de #57 Mercedes AMG GT4 voor de #4 BMW M4 GT4 van G&A Motors by G&A Racing.

Over naar de klasse TA dan waar de #43 GTE Racing Cupra TCR sneller was dan de BMW M2 CS uit de ateliers van PK Carsport. De #83 VDW Motorsport BMW E46 was in TB bijna 2,5 sec. sneller dan de #50 BMW E90 325i van het Convents Racing Team.

Om 14.00 uur gaat de eerste race van de EuroNASCAR Pro van start en die is via YouTube live te volgen. Later op de namiddag volgen nog twee kwalificatiesessies in de Belcar Series met om 16.50 uur de eerste race in de EuroNASCAR 2.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws