Bjorn Syx en Ari Vanrobaeys winnen Hemicuda Rally!

Na een opwarmer op zaterdag, kregen de deelnemers van de Hemicuda Rally op zondag nog drie ronden van telkens 3 klassementsproeven voorgeschoteld, of nog meer dan 100 km tegen de chrono.

Andy Lefevere, die als leider de nacht was ingegaan, kon niet lang van de eerste plaats genieten. Op de openingsproef verkeek hij zich totaal op een situatie en ging met de Volkswagen Polo GTI rally 2 over kop en meteen was het ‘game over’ voor hem. Overigens klaagden alle deelnemers erover dat deze proef in Kortemark er heel glad en verraderlijk bijlag. Bewijs hiervan was dat een heel deel piloten ergens in het decor verdwenen of toch wel enkele warme momentjes beleefden.

Kurt Boone

Bjorn Syx, de enige die nog binnen de tien seconden van Lefevere bleef na zaterdag, nam de leiding over om die niet meer af te staan. De Citroën C3-piloot nam alle 9 besttijden voor zijn rekening en haalde het uiteindelijk met 2’48” voorsprong op Kurt Boone, die debuteerde met de ex-Henk Vossen Ford Fiesta R5. Deze wedstrijd was voor de garagehouder uitsluitend bedoeld als grote test met de nieuwe bolide, met een schitterend resultaat als apotheose.

Gunther Monnens

Het zag er wel heel lange tijd naar uit dat Gunther Monnens zijn Porsche op de dichtste ereplaats zou neerplanten, maar een lekke band op de laatste proef besliste er over dat de Limburger moest tevreden nemen met rang 3.

Jim Van den Heuvel

Jim Van den Heuvel moest met de Renault Clio Rally 3, ondanks een beresterke wedstrijd, de krachtiger bolides laten voorgaan, maar was best tevreden met plaats 4. BRC Junior-kampioen Jonas Dewilde kon zijn afscheidswedstrijd met de Renault Clio Rally 4 afsluiten op een mooie en verdiende vijfde stek.

Jelle Segers

Jelle Segers sloot zijn debuut met de ex-Bert Coene Ford Fiesta R5 af op 6, en verder in de top-10 zagen we nog Chris Vandamme(Alpine A110), Cedriek Merlevede, met de BMW M3 E30 goed voor de zege bij de Historics, Thierry Dekoninck(Mitsubishi Lancer EvoX) en Stefaan Tjoens, die met zijn Mitsubishi de beste was in divisie 1-2.

Stefaan Tjoens
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws