Jaxon Verhoeven wint de algemene titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Op het circuit van Spa-Francorchamps stond afgelopen vrijdag de slotmanche van de Porsche Sprint Challenge Benelux op het menu en naar goede gewoonte werd alles op één dag afgewerkt, een dag waarin de kampioenen van een zeer mooi seizoen 2023 bekend werden. De algemene zeges waren voor de titelrivalen, Jaxon Verhoeven en Alexander Goddijn, waarbij Verhoeven uiteindelijk de titel in de wacht sleepte. Ook in de andere klassen kennen we uiteraard de kampioenen, na een seizoen dat nu al doet uitkijken naar de volgende jaargang van de Porsche Sprint Challenge Benelux.

Jaxon Verhoeven en Alexander Goddijn trokken naar Spa-Francorchamps met maar één doel voor ogen: de titel. Nadat ze op Spa-Francorchamps ieder één polepositie bemachtigden, ieder ook één snelste rondetijd lieten noteren en ze ieder één zege grepen was de kampioen bekend: Jaxon Verhoeven.

“Ik ben ontzettend gelukkig”, glunderde de nieuwe kampioen Jaxon Verhoeven op het podium na de laatste race van het seizoen. “Het waren echt twee spannende wedstrijden, met een zeer faire tegenstander. In de tweede race lag ik nog vooraan op één ronde van het einde, maar ik wilde het risico niet nemen… Met dank aan het team Speedlover.”

Alexander Goddijn werd dus tweede in Race 1 en won de afsluiter van het seizoen. “Ik verlies de titel niet hier, maar eerder in het seizoen. Ik heb echter enorm van de strijd genoten en hoop er ook in de toekomst weer bij te zijn.” Sacha Norden (Team GP Elite) sloot de beide wedstrijden in de Belgische Ardennen telkens als derde af.

In de klasse ‘992 AM’ pakte Jean-Pierre Verhoeven knap de dubbel op het snelle Belgische asfalt en hiermee verzekerde hij zich van de titel, net als zijn zoon in de kleuren van Speedlover. “Dit is uiteraard ontzettend leuk, om naast je eigen titel ook die van je zoon te kunnen vieren”, vertelde Verhoeven na afloop. Verhoeven werd kampioen, voor zijn teamgenoot Kurt Hensen, een dubbel dus voor Speedlover.

In de klasse GT4 deed Arthur Peters hetzelfde, ook hij pakte de beide zeges en verzekerde zich zo van de titel, terwijl Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) het seizoen op de tweede plaats afsloot. Graham King (WDP Racing) en Bogdan Duma (Q1 Trackracing) verzekerden zich van de overwinningen in GT4 AM, de Roemeen Duma was al zeker van de titel.

Last but not least pakten Patrick van den Berg (PG Motorsport) en Martijn Peters (JW Raceservice) de zeges in de klasse ‘991’, waarbij Peters het seizoen als kampioen kon afsluiten.

“Het was een mooi seizoen, met veel nieuwe rijders, die van onze serie konden proeven en waarvan de meesten ook aangaven van verder te willen. Onze serie is de perfecte brug tussen de trackdays en de Porsche Carrera Cup Benelux en dat vertaalt zich in een competitie die steeds verder groeit”, aldus Lars Plato, de Series Manager van de Porsche Sprint Challenge Benelux. “Volgend jaar gaan we op deze weg verder en onder meer de komst van de Porsche Cayman GT4 RS versterkt ons platform nog verder. En sportief hebben de Nederlandse rijders vier titels behaald, terwijl de Belgische teams ook viermaal aan het feest waren. Dit is een echte Benelux-competitie! Ik wil afsluiten met een enorme dank aan alle teams, rijders, medewerkers… die van dit seizoen een mooi autosportfeest gemaakt hebben!”

Informatie over de kalender 2024 volgt over afzienbare tijd.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws